خط تولید ظروف یکبارمصرف فوم

ظروف یکبار مصرف فوم پلی استایرن در صنایع مختلف بکار رفته و در ضمن فرآیند تولید محصول پیچیده نبوده و بسیار آسان می باشد. از طرفی با توجه به حجم بالا و وزن کم ظروف یکبار مصرف، هزینه بالایی جهت حمل و نقل این نوع کالا باید پرداخت شود و به همین دلیل تجار تمایلی به واردات این محصول نداشته و کلا تبادلات جهانی آن از رونق چندانی برخوردار نیست. به عبارت دیگر اکثر کشورها نیاز خود را از طریق تولیدکنندگان داخلی تامین می کنند.
به طور کلی کشورهاي تولیدکننده یا واردکننده مواد بالادست پتروشیمی مانند پلی اتیلن، پلی پروپیلن و پلی استایرن تولیدکننده ظروف یکبار مصرف نیز می باشند.

بررسی اجمالی تکنولوژی توليد ظروف یکبار مصرف فوم پلی استایرن

تولید گرانول
در این مرحله مخلوط تهیه شده از پلیمر و مواد افزودنی که بصورت کامپاند یکنواخت و هموژن و به شکل گرانول می باشد گازگیري شده و آماده استفاده در کاربردهاي گوناگون می شود.

تولید ورق

در این مرحله پلیمرهاي تهیه شده به فرم گرانول پس از گازگیري وارد یک اکسترودر می شوند. مواد به علت حرارت و اصطکاك به حالت خمیري توسط پیچ حلزون به جلو رانده شده و از وراي یک قالب با مقطع کم و بیش پیچیده عبور می کنند. محصول پس از خروج از قالب می تواند داراي طول نامحدود باشد، به نحوي که بدون انقطاع و تا زمانیکه قیف را از مواد تغذیه کنند، محصول تداوم خود را حفظ خواهد نمود.

تولید انواع ظروف یکبار مصرف
در این بخش ورق تهیه شده با ضخامت و پهناي معین وارد دستگاه ترموفرمینگ می گردد.
در عمل سه روش عمده براي تهیه ظروف به روش ترمو فورمینگ وجود دارد:
(Pressure forming) الف – قالبگیري فشاري
(Vacume forming) ب – قالبگیري با ایجاد خلاء
(Matched mold forming) ج- قالبگیري به روش درهم رفتن

الف – قالبگیري فشاري
این روش شباهت زیادي به روش قالبگیري با ایجاد خلاء دارد به استثناي اینکه همزمان با ایجاد خلأ هواي فشرده نیز از بالاي صفحه بکار گرفته می شود و این عمل سبب فشار آمدن به صفحه نرم شده، موجب تسهیل ورود آن به داخل قالب می گردد.

ب – قالبگیري با ایجاد خلاء
این روش در حقیقت ساده ترین نوع فرآیند به طریق ترموفورمینگ می باشد که عبارت است از ثابت نگهداشتن صفحات پلاستیکی بر روي یک حجم سخت که به جعبه قالب وصل می گردد. سپس صفحه را تا زمان به دست آمدن حالت نیمه جامد حرارت می دهند و متعاقب آن در فضاي میان قالب و صفحه خلاء ایجاد می گردد. فشار اتمسفر روي صفحه موجب می گردد تا صفحه به داخل قالب کشیده شود. مواد تا زمان خنک شدن و به شکل قالب در آمدن در قالب باقی می ماند.

ج – قالبگیري به روش در هم رفتن

در این فرآیند صفحه گرم شده با فشار میان قالب نري و مادگی محبوس شده و بدین صورت ظروف شکل می گیرند.

تهیه و تنظیم : محسن طاهرسلطانی

Review Overview

User Rating: 4.4 ( 1 votes)

بازدیدها: 540

About Fooda

وبسایت فودا، ﮐﺎﻣﻠﺘﺮﯾﻦ ﻣﺮﺟﻊ ﺩﺍﻧﻠﻮﺩ ﺭﺍﯾﮕﺎﻥ ﮔﺰﺍﺭﺷﮑﺎﺭ ﺁﺯﻣﺎﯾﺸﮕﺎﻩ و تهیه ﮔﺰﺍﺭﺵ ﮐﺎﺭﺁﻣﻮﺯﯼ، پروژه اصول طراحی ، گزارش عملیات صنایع غذایی ، ﻣﻘﺎﻟﻪ، ﺳﻤﯿﻨﺎﺭ، کاربینی ، ﺑﺮﺍﯼ ﺩﺍﻧﺸﺠﻮﯾﺎﻥ ﺻﻨﺎﯾﻊ ﻏﺬﺍﯾﯽ foodvar@yahoo.com ﺑﺎ ﺗﺸﮑﺮ ﻣﺪﯾﺮﯾﺖ ﺳﺎﯾﺖ

Check Also

روغن زیتون

فرآيند توليد روغن زيتون

روغن با روش هاي مختلف که عمدتا فيزيکي است از زيتون استخراج و باقيمانده اي به جا مي ماند که  تا 8 درصد روغن داشته و توسط حلال که معمولا هگزان است روغن کشي و روغن حاصل، روغن تفاله ناميده مي شود

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *