توت سفید
توت خشک

توت خشک

توت از خانواده Moraceae،‏ جنس Morus و جزء ميوه‌های نرم است. اين ميوه نسبت به کپک،‏ مخمر و ضربه حساس است. خشک کردن توت از قديمی‌ترين روش‌هاي محافظت اين محصول است.

خانواده توت‌ها بسیار متنوع هستند از جمله توت سفید، شاه توت، تمشک، بلوبری و گوجی بری که میوه‌ هایی بسیار مفید برای سلامت بدن هستند؛ توت سفید یکی از مفید‌ ترین میوه‌ها برای حفظ سلامت بدن است، توت سفید را می‌توان به صورت تازه یا توت خشک شده مصرف کرد. به گزارش شفا آنلاین، توت خشک را می‌توان به عنوان تزئین شیرینی و کیک ها، به عنوان میان وعده همراه با ماست، طعم دهنده در کنار نوشیدنی هایی همچون چای و یا به عنوان یک تنقل به تنهایی مصرف کرد.

خواص توت خشک برای سلامتی توت سفید حاوی آنتی اکسیدان هایی همچون آنتوسیانین و رزوراترول است که هر 2 دارای خواص ضد التهابی، کاهش فشارخون، جلوگیری از ابتلا به بیماری‌های قلبی عروقی، قابلیت بهبود جریان خون و نیز جوان سازی پوست هستند. فیبر موجود در توت سفید یک منبع عالی برای حفظ سلامت بدن به ویژه دستگاه گوارش، کاهش قند خون و جلوگیری از ابتلا به دیابت و چاقی است. اگر دچار کم خونی یا کمبود انر‍ژی برای انجام فعالیت‌های روزانه خود هستید می‌توانید با مصرف منظم این میوه به وی‍ژه نوع خشک مشکل خود را برطرف کنید.

توت خشک منبع بسیار غنی از آهن و پروتئین است و می‌تواند در رفع کم خونی و نیز افزایش انرژی مورد نیازبدن بدون نگرانی از چاقی واضافه وزن موثر باشد. باوجود تمامی مزایای توت برای سلامتی قبل از مصرف باید به طور کامل شسته و ضد عفونی شود، همچنین توت خشک را باید تنها از مراکز عرضه کننده معتبر خریداری کرد، زیرا به شدت مستعد کرم خوردگی است. بهتر است توت تازه را گرفته به صورت خانگی خشک کنید و در یک بازه زمانی کوتاه مصرف کنید، این ماده خوراکی خوش طعم را می‌توانید در یخچال یا فریزر برای مصارف بعدی نگهداری کنید.

افراد مبتلا به دیابت(Diabetes) باید در مصرف توت حد اندازه و استاندارد را رعایت کنند، زیرا با وجود دارا بودن قند میوه، فروکتوز امکان دارد در این دسته از بیماران مصرف بیش از حد آن باعث بالا رفتن قند خون شود. سایر اعضای خانواده توت از جمله تمشک، شاه توت و بلوبری نیز دارای خواص مشابهی با توت سفید هستند و به دلیل دارابودن ترکیبات آنتی اکسیدان می‌توانند از بدن در مقابل عوامل بیماری زا و ابتلا به سرطان محافظت کنند. توت پرخاصيت و پركالري است.داراي آنتي اكسيدان، فيبر، انواع ويتامين، تانن، املاح معدني، پكتين و سقز است. قند موجود در توت سفيد براي كساني كه مبتلا به مرض قند هستند ضرر ندارد.

درخت توت از درختان بزرگ و مرتفعي است كه ارتفاع آن به 20 متر و قطرش به يك متر مي‌رسد. اين درخت بومي چين است و در چين مركزي و شرقي به صورت بومي وجود دارد. توت قرن‌ها پيش به اروپا برده شد. اين درخت در آمريكا در اوايل دوران استقلال اين كشور به عنوان منبع غذايي براي كرم ابريشم مورد استفاده قرار گرفت. پوست شاخه‌ هاي جوان نيز براي بسته‌ بندي و بستن پيوند مورد استفاده قرار مي‌گيرد. برگ درخت توت سفيد، به عنوان تنها غذاي كرم ابريشم، اهميت اقتصادي ويژه‌اي ‌دارد و گاه درخت توت اساسا به همين منظور كاشته مي‌شود.

توت پرخاصيت توت ميوه‌اي پرخاصيت و البته پركالري است. يكصد گرم توت كه تقريبا معادل يك فنجان است حاوي 61 كالري انرژي است. هر فنجان توت حاوي 0.9 گرم پروتئين است. البته بايد توجه داشت كه پروتئين توت، پروتئين گياهي است. اين حجم توت 1.1 گرم چربي دارد و حاوي 16 ميلي‌گرم كلسيم است. ميزان كلسيم توت قابل توجه است. بد نيست بدانيد ميزان توصيه شده‌ كلسيم 800 ميلي‌گرم در روز است. يكصد گرم توت همچنين حاوي: 0.8 ميلي‌گرم آهن 280 واحد بين‌المللي ويتامين آ 0.02 ميلي‌گرم ويتامين بي يك 0.06 ميلي‌گرم ويتامين بي 2 1.1 ميلي‌گرم ويتامين B3 16 ميلي‌گرم ويتامين c توت همچنين حاوي مقادير بالايي آب، فيبر، تانن و منيزيم است. بد نيست بدانيد هر 100گرم توت خشك 360 كالري انرژي توليد مي‌كند. خواص درماني توت قند موجود در توت سفيد براي كساني كه مبتلا به مرض قند هستند ضرر ندارد. به همين علت به آنها توصيه مي‌شود به جاي قند، چاي را با توت خشك بخورند.

اين ميوه خوشمزه داراي آنتي‌اكسيداني به نام آنتوسيانيد است. آنتي‌اكسيدان موجود در اين ميوه فوايد بسياري براي سلامتي دارد كه يكي از آنها كاهش ميزان كلسترول(Cholesterol) بد خون و جلوگيري از ابتلا به بيماري‌هاي قلبي و عروقي است. نقش ديگر آنتي‌اكسيدان‌ها پيشگيري از سرطان است، به همين دليل مصرف توت براي پيشگيري از سرطان(Cancer) توصيه مي‌شود.

توت سفيد حاوي فيبر فراواني است، به همين دليل ملين خوبي است. توت در سهل كردن جريان ادرار نيز نقش دارد. مصرف اين ميوه وزن را كاهش مي‌دهد. طبق يافته‌ هاي پژوهشگران فيبرهاي نامحلول موجود در توت كالري جذب شده در بدن را كاسته و موجب كاهش وزن مي‌شود. توت حاوي مقدار قابل توجهي ويتامين c و آهن است، از اين رو مصرف آن براي كساني كه كم‌ خوني(Anemia) دارند توصيه مي‌شود. جوشانده پوست خشك شاخه‌ هاي جوان و تازه درخت اين ميوه، ملين و روان‌كننده مزاج است. توت به علت داشتن انواع ويتامين‌هاي گروه B در كاهش و رفع ترس، عصبانيت، خمودي، اضطراب و هيجان موثر است. ويتامين A موجود در توت باعث رشد ناخن‌ها و تقويت چشم مي‌شود.

چگونگی خشک کردن توت

از آنجائیکه خشک کردن توت سفید و توت فرنگی در گذشته به صورت آفتاب و سایه انجام میشد و از نظر زمانی، وقت زیادی را صرف خشک کردن خود می نمود و از این جهت اگر هوا آفتابی نبود از کیفیت محصول کاسته میشد. این مشکلات به نیروی محرکی تبدیل شد که صنعتگران و صنعت سازان با انگیره ی بیشتر به فکر ساخت دستگاه خشک کن باشند که بتوانند بیشترین درصد از مشکلات صنف داران مواد غذایی را حل کنند. در این قسمت سعی داریم که نحوه ی خشک کردن توت توسط دستگاه خشک کن را به صورت مرحله ای توضیح دهیم.

برای خشک کردن توت به وسیله ی دستگاه خشک کن تمام اتوماتیک باید مراحل  ۴ چندگانه زیر را انجام دهید:

  1. در اولین مرحله می بایست توت های برداشت شده از درخت را به طور کامل پاک نمایید و از عدم وجود کرم در بین توت ها اطمینان حاصل نمایید.
  2. در دومین مرحله نوبت خشک کردن توت ها می رسد و شما باید آنها را به طور یکنواخت بر روی دستگاه های خشک کن قرار دهید، این قرار گیری باید طوری انجام شود که توت ها بر روی دیگر توت ها قرار نگیرند.
  3. در سومین مرحله بعداز قرار گرفن توت ها در دستگاه باید میزان دما و رطوبت سنج آن را براساس دفترچه دستورالعمل که هر دستگاه به همراه دارد مطالعه نمایید و تنظیمات لازم را اعمال نماییم.
  4. توت به دلیل داشتن میزان کمی رطوبت، در مدت بسیار کوتاهی خشک می شوند و شما می توانید حجم انبوهی توت خشک را تولید نمایید.

Review Overview

User Rating: 0.6 ( 1 votes)

Views: 82

توت خشک

About Fooda

وبسایت فودا، ﮐﺎﻣﻠﺘﺮﯾﻦ ﻣﺮﺟﻊ ﺩﺍﻧﻠﻮﺩ ﺭﺍﯾﮕﺎﻥ ﮔﺰﺍﺭﺷﮑﺎﺭ ﺁﺯﻣﺎﯾﺸﮕﺎﻩ و تهیه ﮔﺰﺍﺭﺵ ﮐﺎﺭﺁﻣﻮﺯﯼ، پروژه اصول طراحی ، گزارش عملیات صنایع غذایی ، ﻣﻘﺎﻟﻪ، ﺳﻤﯿﻨﺎﺭ، کاربینی ، ﺑﺮﺍﯼ ﺩﺍﻧﺸﺠﻮﯾﺎﻥ ﺻﻨﺎﯾﻊ ﻏﺬﺍﯾﯽ foodvar@yahoo.com ﺑﺎ ﺗﺸﮑﺮ ﻣﺪﯾﺮﯾﺖ ﺳﺎﯾﺖ

Check Also

روغن زیتون

فرآيند توليد روغن زيتون

روغن با روش هاي مختلف که عمدتا فيزيکي است از زيتون استخراج و باقيمانده اي به جا مي ماند که  تا 8 درصد روغن داشته و توسط حلال که معمولا هگزان است روغن کشي و روغن حاصل، روغن تفاله ناميده مي شود

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *