خانه / فرآیندها و خطوط تولید / فرایند تولید انواع شیرینی
فرایند تولید انواع شیرینی
بیسکوئیت

فرایند تولید انواع شیرینی

شیرینی جات از خوراکی های محبوبی است  که در اکثر مناسبت ها و در مکان های مختلف استفاده می شود. در میان انواع شیرینی جات ، انواع بیسکویت ها مانند بیسکویت نرم ، بیسکویت سخت / کراکر و همچنین انواع کیک در بین اقشار جامعه، هرکدام طرفداران خاص خود را دارند .در این مقاله که یک مقاله تکمیلی است، مراحل مختلف خط تولید انواع شیرینی جات توضیح داده می شود.

   خط تولید کیک

مواد اولیه

اکثر کیک های استاندارد از خمیری ساخته شده اند . این خمیر  شامل آرد گندم، چربی اشباع شده، تخم مرغ، شکر، پودر شیر، آب، طعم دهنده ها و نگهدارنده ها می باشد. مواد تشکیل دهنده  به دو روش زیر با هم ترکیب می شوند:

  • در روش خمیر شکری:

        چربی و قند با هم مخلوط می شوند. سپس مایعات و پس از آن آرد افزوده می شود.

  • در روش خمیر آردی:

      چربی قبل از اینکه به تدریج با تخم مرغ و شکر مخلوط شود، با آرد مخلوط می شود.

مخلوط کردن خمیر

خمیر در یک میکسر تجاری مخلوط می شود. هنگامی که تمام ترکیبات ترکیب می شوند، میکسر همچنان خمیر را برای 10 دقیقه دیگر مخلوط می کند تا هوا بتواند در آن نفوذ کند و اجازه می دهد به اندازه لازم پف کند.

پر کردن قالب

قالب پخت به طور خودکار با یک لایه نازک روغن اسپری می شود که از چسبیدن خمیر به قالب در طی فرآیند پخت جلوگیری شود. سپس قالب با استفاده از یک سیستم دوز اتوماتیک، که شکل، وزن و سطح خمیر را کنترل می کند، از خمیر پر می شود.

پخت

پس از پر شدن قالب ها، قالب ها از طریق یک نوار نقاله به اجاق اتوماتیک فرستاده می شوند. درجه حرارت و رطوبت اجاق به دقت تنظیم می شود تا بهترین نتیجه را برای انواع کیک ها به وجود آورد تا به طور مساوی و به طور کامل پخته شوند. برای جلوگیری از ترک خوردگی سطح کیک در طی فرآیند پف کردن، با آب اسپری می شوند تا انعطاف پذیر تر شوند.

خنک کردن

پس از پخت، کیک باید به طور کامل و با دقت سرد شود تا شکل خود را از دست ندهد. همانطور که کیک خنک می شود، رطوبت به هوا فرستاده می شود که توسط پمپ های مکش قدرتمند در اتاق برداشته شود، به طوری که هیچ فشاری بر روی کیک ها ایجاد نشود.

بسته بندی

هنگامی که کیک کاملا خنک است، از قالب ها جدا می شود و برای بسته بندی نهایی آماده می شود. قبل از بسته بندی، کیک ها باید کاملا خنک شوند، تا هنگام بسته بندی آسیب نبینند و محصولی سالم به دست مشتریان برسد. این کیک ها به طور معمول در بسته بندی پلاستیکی بسته بندی می شوند.

 خط تولید کیک فنجانی

1 -میکسر عمودی برای مخلوط کردن خمیر اولیه (Vertical Batch Mixer )

2 -قرار گرفتن خمیر آماده شده داخل دستگاه پرکن قالب ها (Depositing)

3 – Oven Loader

4 -تونل گرمایش ( Tunnel Oven )

5 -خنک کننده محصول

6 -تزریق کننده مواد اولیه (Injection )

7 -Depanner

8 -حمل به سمت ماشین آلات بسته بندی

9 -وارونه کردن قالب ها برای جداسازی کیک

10 -شستشو دهنده قالب ها

11 -روغن زدن قالب ها

بیسکویت یکی از قدیمی ترین انواع شیرینی می باشد که از گذشته تاکنون طرفداران خود را حفظ کرده است.بیسکویت دارای انواع مختلفی مانند بیسکویت نرم، بیسکویت سخت | کراکر  و غیره می باشد.

در تهیه بیسکویت ها، از جمله بیسکویت نرم، از موادی مانند: آرد، شیرین کننده ها، آنزیم ها، روغن، تخم مرغ، شیر و … استفاده می شود.در ادامه این نوشته با ما همراه باشید.

فرآیند تولید بیسکویت نرم

فرایند تولید بیسکویت نرم با تولید خمیر شروع می شود. مراحل بعدی عبارتند از تغذیه خمیر، قالب گیری خمیر و قرار دادن قطعات خمیر که بر روی یک نوار نقاله در حال حرکت است. تعداد مشعل های اجاق به زمان لازم برای پخت که با حداکثر سرعت عملکرد مرتبط است، بستگی دارد.

پس از پخت، بیسکویت ها بر روی یک نقاله منتقل می شوند که با حرکت روی آن خنک شده و از طریق یک استکر به ماشین آلات بسته بندی منتقل شوند.

 مراحل  بیسکویت نرم

گام1) بچ میکسر، خمیری که پایه اصلی بیسکویت است را مخلوط می کند.

گام 2) از قالب های مختلف برای تولید انواع مختلف بیسکویت در شکل های مختلف استفاده می شود.

گام 3) از تونل گرمایش عبور می کند که کاملا مناسب برای تولید بیسکویت نرم است.

گام 4) بیسکویت هایی که اکسترود شده باشند هنگام انتقال روی نوار نقاله به صورت اتوماتیک بریده می شوند.

گام 5) بیسکویت ها از سینی ها جدا می شوند.

گام 6) به صورت طبیعی با انتقال به سمت قسمت بسته بندی، خنک می شوند.

بسته به نوع محصول، می توان از هرکدام از روش های زیر برای تبدیل خمیر خام به بیسکویت، استفاده کرد:

  • استفاده از قالب های متنوع برای تولید Moulded Biscuits
  • استفاده از اکسترودر برای تولید Extruded Biscuits
  • استفاده از  Wire Cut برای تولید Wire Cut Biscuits
  • استفاده از Deposited برای تولید Deposited Biscuits
  • محصولات دیگری که تولید می شوند بیسکویت هایی هستند که دو بار اکسترود می شوند، این بیسکویت ها پر از میوه یا کرم های شکلاتی و …  هستند.

فرآیند تولید بیسکویت سخت / کراکر

خط تولید بیسکویت سخت | کراکر، با تولید خمیر شروع می شود و پس از آن قالب گیری خمیر آغاز می شود. سپس محصولات از طریق یک برش دهنده دوار به داخل یک تونل گرمایش مناسب با ترکیب اولیه، انتقال می یابند.

تعداد مشعل های آون به زمان لازم برای پخت و محصول انتخاب شده توسط مشتری بستگی دارد. فرآیند تولید بهینه را می توان با انتخاب تعداد مشعل های مناسب، تضمین کرد.

از طریق یک نوار نقاله خنک کننده و یک استکر، محصولات به مرحله نهایی انتقال پیدا کرده و بسته بندی می شوند.

ماشین آلات خط تولید بیسکویت سخت | کراکر

1)میکسر با عملکرد بالا با PLC برای 50 دستورالعمل برای مخلوط کردن انواع مختلف خمیر

2)لایه ساز عمودی در انواع مختلف برای تولید انواع بیسکویت سخت | کراکر

3)محل خروج لایه با ورقه های تا شده خمیری

4)غلطک های کالیبراسیون

5)تیغه برش چرخشی

6)تیغه دوتایی برش چرخشی

7)لایه برداری و برگشت خمیر

8)تونل گرمایش با گزینه های مختلف برای گرمایش (مستقیم، غیر مستقیم، ترانس و ترکیبی از آن)

طیف گسترده ای از انواع بیسکویت سخت | کراکر را می توان با استفاده از این تجهیزات تولید کرد. امکان تجهیز کردن خط، بسته به نوع محصول، وجود دارد. یک PLC اجازه می دهد تا پارامترهای تولید مربوطه را مستقل از دستور العمل ذخیره کرده و مقادیر لازم را تنظیم کند.

نمونه هایی از محصولات این خط تولید

  • کراکر ها: کراکر کرم دار، کراکر مخلوط، کراکر سیب زمینی، کراکر پنیری پنیر
  • بیسکویت های سخت: بیسکویت سنتی، بیسکویت برای بچه ها، بیسکویت با شکل حیوانات، بیسکویت ساده که می تواند با کرم یا شکلات تولید شود.

بازدیدها: 102

شیرینی جات از خوراکی های محبوبی است  که در اکثر مناسبت ها و در مکان های مختلف استفاده می شود. در میان انواع شیرینی جات ، انواع بیسکویت ها مانند بیسکویت نرم ، بیسکویت سخت / کراکر و همچنین انواع کیک در بین اقشار جامعه، هرکدام طرفداران خاص خود را دارند .در این مقاله که یک مقاله تکمیلی است، مراحل مختلف خط تولید انواع شیرینی جات توضیح داده می شود.    خط تولید کیک مواد اولیه اکثر کیک های استاندارد از خمیری ساخته شده اند . این خمیر  شامل آرد گندم، چربی اشباع شده، تخم مرغ، شکر، پودر شیر، آب،…

بازبینی کلی

امتیاز کاربر: 4.9 ( 1 امتیازات)
0

درباره‌ Fooda

وبسایت فودا، ﮐﺎﻣﻠﺘﺮﯾﻦ ﻣﺮﺟﻊ ﺩﺍﻧﻠﻮﺩ ﺭﺍﯾﮕﺎﻥ ﮔﺰﺍﺭﺷﮑﺎﺭ ﺁﺯﻣﺎﯾﺸﮕﺎﻩ و تهیه ﮔﺰﺍﺭﺵ ﮐﺎﺭﺁﻣﻮﺯﯼ، پروژه اصول طراحی ، گزارش عملیات صنایع غذایی ، ﻣﻘﺎﻟﻪ، ﺳﻤﯿﻨﺎﺭ، کاربینی ، ﺑﺮﺍﯼ ﺩﺍﻧﺸﺠﻮﯾﺎﻥ ﺻﻨﺎﯾﻊ ﻏﺬﺍﯾﯽ foodvar@yahoo.com ﺑﺎ ﺗﺸﮑﺮ ﻣﺪﯾﺮﯾﺖ ﺳﺎﯾﺖ

جوابی بنویسید

ایمیل شما نشر نخواهد شدخانه های ضروری نشانه گذاری شده است. *

*