انواع سختی گیر آب صنعتی :
۱- سختی گیر رزینی
۲- سختی گیر مغناطیسی
۳- سختی گیر الکترو مغناطیسی
دستگاه های سختی گیر به لحاظ عملکرد به ۲ نوع تقسیم می شوند :
۱- اتوماتیک ۲- نیمه اتوماتیک
سختی گیر به لحاظ نوع جنس بدنه در حال حاضر به ۲ نوع تقسیم می شوند:
۱- بدنه فلزی ۲ – بدنه FRP
سختی گیر رزینی
سختی گیر رزینی (water sofetner) ،(سختی گیر مکانیکی یا سختی گیر های تبادل یونی)، رایج ترین انواع سختی گیر در بازار هستند. کاندیشنر های شیمیایی و فیزیکی، اگرچه گاهی اوقات به عنوان ” نرم کننده ” به آنها رجوع می شود، اما مواد معدنی سخت را از آب پاک نمی کنند، بلکه از ته نشنین شدن یا چسبیدن آنها به سطوح، جلوگیری می کند. تنها راه حل برای نرم کردن آب سخت، پاک کردن مواد معدنی کلسیم و منیزیم، از آب می باشد. فقط سختی گیر های تبادل یونی (یا همان رزینی) و برخی روش های فیلتراسیون این کار را انجام می دهند.
طرز کار سختی گیر رزینی
نحوه عملکرد سختی گیر های رزینی با جایگزینی یون های سخت منفی در آب سخت با اتم سدیم مثبت که در رزین موجود در سختی گیر موجود است، تعریف می شود. این رزین باید به طور متناوب احیاء شود تا از رسوب مواد معدنی سخت در آن جلوگیری گردد. این فرایند با خارج شدن سختی گیر از سیکل و عبور نمک محلول در آب صورت می گیرد و در طول فرآیند احیا آب سختی گیر به همراه نمک محلول عبوری از رزین از سیستم تخلیه می گردد و در این بازه زمانی که عموما در طول شب صورت می پذیرد، آب موجود در سیکل بدون سختی گیری وارد سیستم می شود تا روند شست و شو پایان یابد. یکی از روش های جلوگیری از خروج سختی گیر از سیستم استفاده از دو مخزن سختی گیر تحت عنوان سختی گیر دوبلکس می باشد که در ادامه به طور مفصل به نحوه عملکرد آن پرداخته می شود.
مزایا: سختی گیر های تبادل یونی، تمامی نیاز های آب نرم واقعی را برای مصارف خانگی و صنعتی، برآورد می کنند.
معایب: مشکلات اصلی سختی گیر های تبادل یونی عبارتند از :
- گران بودن آنها
- بالا بودن هزینه راه اندازی و نگه داری آنها
- جاگیر بودن سختی گیر
- همچنین آب سختی گیری شده حاوی سدیم بوده که برای آشامیدن مناسب نیست. البته این مشکل را می توان با درنظر گرفتن یک خروجی که آب سختی گیری نشده از آن بیرون می آید، حل نمود. یک راه حل دیگر برای از بین بردن محتویات سدیم، استفاده از دستگاه تقطیر کننده آب می باشد.
کاربردهای سختی گیر رزینی
کاربرد سختی گیرها رزینی معمولا برای مصارف صنعتی، شهری، و تجاری استفاده می شوند . از کاربردهای سختی گیر می توان موارد زیر را نام برد :
- آب آشامیدنی
- بویلر و راکتور و آب جبرانی
- برج خنک کنندهبا آب
- آب با درجه خلوص بالا
- خشکشویی ها و رستوران های بزرگ
- حفاظت از عناصر انتقال حرارت و نازل اسپری
- استفاده در اسمز معکوس و یا سیستم دیونیزه
- تصفیه ی فاضلاب
- بازسازی آب
رزین
رزین (Resin) یک نوع ترشح هیدرو کربنی از تعدادی از گیاهان می باشد. رزین در فارسی همان صمغ یا با صمغ پوشاندن معنی می دهد که اساسا از صمغ کاج مخروطی شکل گرفته می شود. این صمغ به دلیل خواص شیمیایی و مکانهای مورد استفاده آن بسیار مشهور شده است. رزین در تولید لاک و جلا دهنده ها ،چسب ها و بسیاری موارد دیگر استفاده می شود .
اما رزین در بویلر ساخته شده از دانه هایی که به صورت معمول از پتاسیم و یا سدیم پوشانده شده اند که با عبور از آب سخت از روی این رزین ، یون منیزیم و کلسیم این آب سخت با سدیم و پتاسیم روی این دانه ها جایگزین می شود.بعد از آن رزین شست و شو معکوس (back wash) شده یعنی زمانی که سدیم و پتاسیم خود را از دست داد آن را از روی آب شور در درون تانک نمک عبور داده تا دوباره خاصیت خود را به دست آورد.
در تمامی سیستم های سختی گیر با رزین واجب است که به صورت دوره ای، رزین شسته شود و شست و شو معکوس صورت بگیرد. اما در بعضی از سختی گیرهای جدید این عمل به صورت خودکار صورت می گیرد.
بسته به نوع رزین استفاده شده در محصولات رزین باید تا حدود ۱۰ سال تعویض گردد. اما این رزین اگر از کیفیت خوبی برخوردار باشد و از آب شهر در تغذیه آن استفاده شده باشد، این عدد تا ۱۵ سال هم میتواند ارتقا یابد.
معمولاً برای سختیگیرها در دنیا سه نوع نمک استفاده میشود که به شرح زیر تقسیم بندی میگردد:
.۱ نمک سخت(سفت)
.۲ نمک خورشیدی
.۳نمک تبخیرشده
نمک سخت یک مادهی معدنی در درون زمین میباشد که دارای ۹۸ تا ۹۹ درصد از سدیم کلراید میباشد. این نوع نمک ماندگاریش در آب در حدود ۰٫۵ تا ۱٫۵ درصد است.
نمک خورشیدی یک نوع نمک است که از تبخیر به وسیلهی خورشید از آب دریا به دست میآید.
این نمک ۸۵ درصد از سدیم کلراید تشکیل شده است. این نمک به صورت کریستال به فروش می رسد.
نمک تبخیر شده که از استخراج در اعماق زمین به دست میآید با تبخیر کردن مواد اضافی تا ۹۹٫۶% سدیم کلراید دارد.
آیا مفید است که ترکیبی از این نمکها را با هم استفاده کنیم؟
به صورت کلی این تفاوت وجود ندارد که مخلوطی از این نمکها با هم استفاده شود اما باعث میشود تا عملکرد سختیگیر کاهش پیدا کند.
زمان تعویض رزین در سختی گیر رزینی
- دلیل اول تعویض رزین، مجاورت آن ها با آب شهری کلر دار است. بعد از تقریبا ۱۰ سال، رزین شکسته می شوند و بسیار تکه تکه می شوند که فشارآب را درون مخزن محدود می سازند. این زمانی است که شما می فهمید به رزین نو نیاز دارید. در بعضی از سیستم ها، این دانه های تکه تکه شده ی رزین ها، وارد آب خانه ها می شوند و باعث گرفتگی شیر های آب می گردند. تخریب رزین و یا ورود آن به سیستم آبرسانی ساختمان و منازل دلایل مختلفی دارد که می توان به آسیب رزین و عدم کارایی مجدد آن و هچنین مشکل در bottom distributer اشاره نمود.در صورت تخریب رزین در طول بازه کاری می توان با تعویض رزین این مشکل را بر طرف نمود، اما در صورت خرابی bottom distributer ) bottom distributer صفحه ای می باشد که در خروجی زیر لایه سیلیس قرار داده می شود و روی آن نازل های برنجی می باشد که آب را از خود عبور داده و به خروجی هدایت می کند، این صفحه مانع از خروج سیلیس، رزین از سیستم شده و آب تمیزعبوری از لایه ن را به سیستم تزریق می کند.)می بایست آن را بازدید و در صورت نیاز برای تعمیر و یا تعویض آن اقدام نمود.
- مورد دوم زمانی است که رزین ها با رشد جلبک های درون مخزن آلوده شده باشند. این موضوع معمولا قابل رویت است و در مخزن های روی می دهد که در محیط بیرونی نصب شده اند.
- مورد بعدی که نیاز به تعویض رزین دارید زمانی است که مقدار قابل توجهی شن درون مخزن باشد. این، گاهی اوقات، به دلیل وجود آب چاه این مشکل پیش می آید و به همین دلیل همیشه توصیه شده است که یک فیلتر رسوب زدا قبل از ورود آب به سختی گیر وجود داشته باشد. شن موجود در بستر رزین باعث خواهد شد تا فشار آب ضعیفی داشته باشید. تنها راه حل این مشکل، بیرون آوردن رزین و شن درون مخزن است. جایگزینی رزین جدید از جدا سازی شن از رزین قدیمی بسیار برای شما راحت تر می باشد.
- هنگامی که یک مخزن رزین برای ماه ها و یا سال ها بلا استفاده، می ماند و یا بوی تندی از رزین های تشخیص داده می شود، زمانی است که باید رزین را تعویض کنید. شما می توانید با محلول کلر ضعیف، رزین ها را تمیز نمایید ولی باید رزین ها را خارج کنید و با بامحلول کلر قوی ، مخزن را تمیز کنید و سپس از رزین های جدید استفاده کنید.
- رزین هایی که توسط آهن و یا مواد آلی از بین رفته اند را می توان با اضافه کردن محلول پاک کننده ی رزین با دوز بالا ( مانند ResUp وIron Out و اسید سیتریک و یا سفید کننده) تمیز کرد.البته تعویض همیشه جواب خواهد داد.
مشخصات کلی رزین های تبادل یونی
مشخصات کلی رزین تبادل یونی (Ion Exchange Resin) ماتریس پلیمری حل نشدنی است که حاوی یون های نا پایدار قادر به تبادل با یون در محیط اطراف است.
رزینها بر حسب گروه عامل تعویض متصل به پایه پلیمری رزین به چهار دسته تقسیم میشوند:
- رزینهای کاتیونی قوی SAC) Strongacidis Cation)
- رزینهای کاتیونی ضعیف WAC) Weak acidis Cation)
- رزینهای آنیونی قوی SBA) Strongbasic anion)
- رزینهای آمونیونی ضعیف WBA) Weak basic anion)
رزین های کاتیونی ضعیف قادر به جذب کاتیون هایی هستند که به قلیائیت آب مرتبط است و قادر به جذب کلیه کاتیون های موجود در آب نمی باشند.
مزیت رزین های کاتیونی ضعیف بازدهی بالای آنها در مقایسه با رزین های کاتیونی قوی می باشد، در نتیجه باعث تولید پساب کمتر در احیاء های مکرر می گردد.
رزین های آنیونی قوی قادر به جذب کلیه آنیونهای موجود در آب می باشد.
رزین های آنیونی ضعیف قادر به جذب آنیون اسیدهای قوی نظیر اسیدسولفوریک، کلریدریک و نیتریک می باشد. رزین های آنیونی ضعیف مقاومتر از رزین آنیونی قوی بوده و به همین جهت در سیستم های تصفیه آب کاربرد بیشتری دارند.
رزین کیلیت – رزین کیلیت دارای گروه های عاملی ویژه ای است که شامل دو یا چند اتم الکترون دهنده است که یک اتم فلز تشکیل را می دهند. کلاس های گروه های عاملی این نوع رزین که از اهمیت صنعتی برخورد دارند، شامل اسیدهای phosphonic، اسیدهای آمینه و کربوکسیلیک و ترکیبات گوگرد می باشند. رزین هایی که دارای قابلیت های فلزی کیلیت شدن آن هایی هستند که حاوی اسید aminophosphonic یا اسید iminodiacetic یا سایت های تیول می باشند. رزین حاوی Nmethylglucamine را قابلیت های انتخابی برای بورون هستند.
رزین نوع ژلی – هیچ ساختار منافذ دائم برای رزین های نوع ژل وجود ندارد.این منافذ به طور کلی بسیار کوچک در نظر گرفته می شود ، معمولا بزرگتر از ۳۰A نیستند، و به عنوان از منافذ gelular یا منافذ مولکولی شناخته می شوند. رزین نوع ژل به معمولا شفاف است.
مشخصات فیزیکی و شیمیایی رزین های تبادل یونی
معمولا رزین های مایع در دانه های کروی شکل با قطری بین ۰٫۳ میلی متر تا ۱٫۲ میلی متر تولید می شوند. رزین های پودری نیز برای مصارف خاص وجود دارند. دانه های پلیمری از نظر فیزیکی بسیار پایدار است و می تواند در انواع مختلف از ستون ها و یا راکتورهای مورد استفاده قرار گیرد. رزین سولفونیک اسید تا ۱۲۰ درجه سانتی گراد نسبت به گرما مقاومت دارند و بعضی از گریدهای خاص تا ۱۷۰ درجه سانتی گراد نیز نسبت به گرما مقاومند. رزین های تبادل یونی هنگامی که از یک حالت پیوند یونی به حالتی دیگر تبدیل می شوند، دچار آب رفتگی و یا تورم می شوند. زمانی که با حلال غیر قطبی در تماس قرار گیرند ، دچار آب رفتگی می شوند.
رزین های تبادل یونی و chelating بر روی طیف گسترده ای از PH پایدار هستند. آنها تقریبا پایدار ترین مواد شیمیایی معدنی یا آلی به جز اکسیدان های قوی از قبیل کلر محلول، ازن و یا پراکسید می باشد.
شست و شوی معکوس رزین
شستشوی معکوس رزین برای حذف هر گونه ذرات، مواد زائد و از بستر رزین مهم است. آب برای مدت زمان حدود ۱۵ تا ۳۰ دقیقه، در سرعت جریان برای تبدیل رزین به مایع تا ۶۰٪ تزریق می شود. پسماند رزین مصرف شده باید با توجه به قوانین هر کشور باید جمع آوری و مورد بازیافت قرار گیرد.
طرز ساخت سختی گیر رزینی
سختی گیر های رزینی یکی از پرکاربرد ترین سختی گیر های بازار داخل کشور ایران می باشد.
این نوع از سختی گیر ها معمولا با استفاده از استاندارد ASME تولید می شوند و جنس آن ها از ورق کربن استیل (st37) می باشد.
بنا به طرز کار این نوع از سختی گیر ، برای ساخت آن ابتدا نیاز است تا ارتفاع و قطر منبع سختی گیر مشخص شود که بر اساس ظرفیت آن به این امر تحقق می دهیم.
پس از تعیین قطر سختی گیر و ارتفاع آن طراحی عدسی های آن صورت می گیرد .
سختی گیری آب به روش مغناطیسی
سختی گیری آب به روش مغناطیسی آخرین تکنولوژی بهبود کیفیت آب برای موارد مختلف استفاده از آن است. با استفاده از این سیستم آب سخت بدون افزودن مواد خارجی، به آب سبک تبدیل میشود و در نتیجه مسألهی سختی آب بدون ایجاد تغییر در طعم و بوی آن حل میشود. دو نوع سختی گیر مغناطیسی آب وجود دارد: سختی گیر الکترو مغناطیسی یا الکترونیکی (EM) و سختی گیر مغناطیسی آب (M).
با این که هر دو نوع بر اساس خواص مغناطیسی عمل میکنند، نوع اول به جریان الکتریسیته نیاز دارد اما نوع دوم نیازی به این جریان ندارد. هزینه نصب نوع الکترونیکی در مقایسه با سختی گیر مغناطیسی کمتر است.
نحوه عملکرد دستگاه سختي گير مغناطيسي
در اثر عبور آب از داخل لوله و تاسيسات به مرور زمان رسوبات مختلفي بر جداره لوله و تاسيسات تشکيل خواهد شد که قسمت عمده اين رسوبات ، کلسيم کربنات (CaCo3) مي باشد .
کلسيم کربنات ترکيباتي با اشکال مختلف مي باشد . يکي از گونه هاي مختلف کلسيم کربنات ، کلسيت (Calcite) مي باشد .کلسيت در دماي پائين تر از ۳۰ c براحتي تشکيل شده و پايدارتر از ديگر گونه هاي کلسيم کربنات مي باشد .اين کريستال ساختار هگزاگونال (Hexagonal) داشته و بر جداره تاسيسات با اب رسوب مي کند.
کلسيت در طبيعت به صورت گچ ، سنگ اهک ، سنگ مرمر و عقيق يافت مي شود . شکل ديگر رسوب کلسيم کربنات به صورت آراگونيت مي باشد ؛ آراگونيت در دماي بالاتر از ۳۰ c تشکيل مي شود و نسبت به کلسيت پايداري کمتري دارد . اين کريستال ساختار ارتورومبيک (Orthorombic) داشته که به صورت توده کريستالي بي شکل تشکيل مي شود و تمايل به رسوبگذاري بر جداره تاسيسات در تماس با اب ندارد .آراگونيت در طبيعت به صورت مرواريد و مرجان يافت مي شود .
با توجه به مطالب فوق در اثر عبور جريان آب با سرعت خطي مناسب از حوزه مغناطيسي دستگاه بر اساس اصل القاء الکترومغناطيسي ، جريان القائي ناشي از ميدان مغناطيسي بر هسته زائي و کريستاليزاسيون يونهاي Ca و HCo3 تاثير گذاشته و باعث تغيير شکل کريستال هاي کلسيم کربنات از گونه کلسيت به آراگونيت مي شود که در نهايت توده اي بي شکل از ميکروکريستال هاي آراگونيت تشکيل مي شود که در آب شناور ( به صورت امولسيون ) خواهد بود و تمايل به رسوبگذاري بر جداره تاسيسات در تماس با اب را نداشته و همراه با جريان آب در يک مدار باز از داخل سيستم عبور کرده و تخليه مي گردد و در يک سيکل بسته به هنگام drain سيستم از مدار خارج مي شود. اين دستگاه به طور کامل قادر خواهد بود که از ايجاد رسوب جلوگيري نمايد و رسوبات قبلي را نيز متلاشي و به تدريج از بين ببرد .
مزایای سختی گیرمغناطیسی :
-سختی گیر مغناطیسی از تشکیل رسوب در لوله ها و تجهیزات جلوگیری می کند .
-سختی گیر مغناطیسی رسوبات از قبل تشکیل شده را از جداره لوله ها و تجهیزات جدا نموده و همراه جریان آب دفع می کند .
-سختی گیر مغناطیسی موجب افزایش انتقال حرارت در مبدل ها شده لذاموجب صرفه جویی در انرژی می شود .
-سختی گیر مغناطیسی موجب کاهش خوردگی و در نتیجه افزایش طول عمر لوله ها و تجهیزات می شود .
-حلالیت آبی که تحت تاثیرسختی گیر مغناطیسی قرار گرفته ، بالا می رود. لذا صابون ، شامپو و سایر مواد شوینده بهتر کف خواهند کرد .
-با استفاده ازسختی گیر مغناطیسی دیگر نیازی به سختی گیرهای شیمیایی ، تبادل یونی و اسیدشویی نخواهد بود .
-سختی گیر مغناطیسی تنها موجب تغییرات فیزیکی در آب می گردد .
-سختی گیر مغناطیسی سازگار با محيط زيست بوده و بر خلاف سختي گيرهاي شيميايي و تبادل يوني در كيفيت آب آشاميدني تاثيري نداشته و كيفيت آب همچنان مطلوب باقي مي ماند.
– سختيگيرهاي مغناطيسي عملكردي كاملا متناسب با سرعت آب دارند در حالي كه عملكرد سختی گیر الكترونيكي تقريبا مستقل از سرعت آب است.
-قیمت سختی گیر الکترونیکی نسبت به مغناطیسی پایین تراست به دلیل اینکه پروسه ساخت سختی گیر مغناطیسی هزینه بالایی دارد.
-برای نصب سختی گیرهای مغناطیسی حتما نیاز به برش لوله و نصب فلنچ داریم ولی سختی گیرالکترونیکی برروی لوله نصب می شود بدون نیاز به تغییرات فیزیکی و برش لوله.
سختی گیر الکترونیکی
اصول كار رسوب زداي الكترونيكي بدین صورت است که امواج الكترونيكي دائما درحال تغيير توسط دستگاه PAC توليد واز طريق آنتن هايي كه بدور لوله آب پيچانده مي شود به آب سخت داخل لوله انتقال داده مي شود .تحت تاثير اين ميدان نمك هاي محلول كه به صورت يون در آب هستند به شكل بلورهاي ريز و معلق در مي آيند. تجمع اين ذرات هسته تشكيل دهنده بلور خنثي كربنات كلسيم به شكل رسوب معلق درآب را تشكيل مي دهند كه فاقد خاصيت چسبندگي مي باشد .لذا ديگر روي جدار داخلي لوله و تجهيزات رسوب تشكيل نمي شود و نيز به دليل بالا رفتن حلاليت آب رسوب هاي قبلي نيز درآب حل وتبديل به بلورهاي معلق در آب مي شود.
نحوه عملکرد دستگاه سختی گیر الکترو مغناطیسی (الکترونیکی)
دستگاه سختی گیر الکترو مغناطیسی بر خلاف سایر دستگاههای سختی گیر آب، مواد محلول موجود در آب از قبیل کلسیم و منیزم را حذف نمیکند. این دستگاه تنها باعث تغییر ساختار این مواد شده و از این رو آن را نرم کنندهی آب (یا مطبوع کننده) نیز مینامند. عبور جریان برق از آهن رباهای نصب شده در این دستگاه باعث ایجاد میدان مغناطیسی میشود.
در بخشی از فرآیند سختی گیری آب، آب سخت ورودی از میدانهای الکترو مغناطیسی عبور میکند و به این ترتیب نمکهای معدنی موجود در آب سخت بار الکتریکی میگیرند. ساختار نمکهای معدنی محلول در آب به گونهای تغییر میکند که آنها دیگر نمیتوانند رسوب آهکی ایجاد کنند. بنا بر این سختی گیر الکترومغناطیسی رسوب آهکی یا لکههای به جا مانده ار مواد معدنی موجود در آب را کاهش میدهد.
به منظور داشتن عمل کرد بهتر لازم است که فاکتورهای خاص مربوط به کیفیت آب حفظ شوند. اثر بخشی کلی سختی گیری بسته به عواملی هم چون میزان سختی آب، میزان نا خالصیهای موجود در آب، دمای آب سخت ورودی و سرعت جریان آب، متغیر است. تنها در صورتی که کیفیت آب ورودی با ملزومات دستگاه مطابقت کند، سختی گیر الکترو مغناطیسی عمل کرد قابل قبولی خواهد داشت.
با این که دستگاههای سختی گیر الکترو مغناطیسی آب در بازار برای استفادهی خانگی موجود هستند، اثر بخشی این دستگاهها هم چنان بحث برانگیز است. تولید کنندگان و ترویج دهندگان این دستگاهها ادعا میکنند که این سختی گیرها به گونهای مؤثر مشکلات ناشی از سختی آب را حل میکنند. به گفتهی آنها آبی که با استفاده از این دستگاهها تصفیه میشود برای آشامیدن مناسب است چرا که میدانهای الکترو مغناطیسی ایجاد شده در دستگاه باعث از بین رفتن باکتریهای مضر، جلبکها و میکروبهای بیماری زا میشود. با این حال قبل از نصب چنین دستگاههایی باید آنها را مورد آزمون و بررسی قرار داد.
توجه داشته باشید که به طور کلی ممکن است عمل کرد این دستگاهها بسته به متغیرهای آب، از خانهای به خانهی دیگر متفاوت باشد. شایان ذکر است که خطوط جریان برق با ولتاژ بالا که در نزدیکی میدان الکترو مغناطیسی نصب شدهاند به خودی خود بر اثر بخشی سختی گیری آب اثر منفی میگذارند. از این رو نصب آهن رباها و خطوط برق باید به درستی انجام شود. طبق گزارشهای موجود، سختی گیرهای الکترو مغناطیسی در سیستمهای بزرگ تصفیهی آب موجود در مجتمعهای تجاری و صنعتی نتایج مثبتی داشتهاند؛ چرا که در این قبیل سیستمها میتوان کیفیت آب را بر اساس نیازهای دستگاه تحت کنترل قرار داد.
مزایای رسوب زدای الکترونیکی :
-از تشکیل رسوب در لوله ها و تجهیزات جلوگیری می کند .
رسوبات از قبل تشکیل شده را از جداره لوله ها و تجهیزات جدا نموده و همراه جریان آب دفع می کند .
-موجب افزایش انتقال حرارت درمبدل ها شده لذا موجب صرفه جویی درانرژی می شود .
-موجب کاهش خوردگی و در نتیجه افزایش طول عمر لوله ها و تجهیزات می شود .
-حلالیت آبی که تحت تاثیر رسوب زدای الکترونیکی قرار گرفته ، بالامی رود. لذا صابون ، شامپو و سایر مواد شوینده بهتر کف خواهند کرد .
-با استفاده از رسوب زدای الکترونیکی دیگر نیازی به سختی گیرهای شیمیایی ، تبادل یونی و اسیدشویی نخواهد بود .
-رسوب زدای الکترونیکی تنها موجب تغییرات فیزیکی درآب می گردد .
-سازگار با محيط زيست بوده و برخلاف سختي گيرهاي شيميايي و تبادل يوني در كيفيت آب آشاميدني تاثيري نداشته و كيفيت آب همچنان مطلوب باقي مي ماند.
-نصب آن آسان ونيازي به لوله كشي ندارد و بر روي انواع لوله هاقابل نصب مي باشد.
– بابرق شهر كار مي كند و در صورت نوسان يا قطع برق داراي سيستم شروع بكار اتوماتيك مي باشد.
-مصرف برق آن ناچيز مي باشد،حجم كوچكي داشته و بهاي آن حدود ۲۰ درصد مشابه خارجي و سختي گير تبادل يوني مي باشد
كاربرد رسوب زداي الكترونيكي یا دستگاه ضد رسوب الکترونیکی:
-انواع مبدل هاي حرارتي
-تجهيزات توليد مواد غذايي و لبني باغباني و آبياري قطره اي
-ايرواشر و برج هاي خنك كننده
-كارخانجات تزريق پلاستيك
-استخرهاي شنا ساختمان هاي تجاري و مسكوني
-دندانپزشكي و مراقبت هاي پزشكي ديگ آب گرم و پكيج يونيت كارخانجات يخ و نوشابه سازي
-آبخوري مرغداري ها رطوبت زن و كولر آبي تجهيزات كارواش صنايع نفت و پتروشيمي ماشين هاي ظرفشويي در كليه تاسيساتي كه با آب سخت كار مي كنند.
تهیه و تنظیم : مهندس محسن طاهرسلطانی
Review Overview
بازدیدها: 8
با عرض سلام و تشکر فراوان بخاطر مطالب بسیار خوبتان.
چند سوال برایم پیش آمده است، ممنون میشوم اگر به آنها پاسخ بدهید.
1- آیا سختی گیر الکترو مغناطیسی تمامی رسوبات درون لوله های فلزی برای ساختمان هایی که بین 10 تا 15 سال از عمرشان می گذرد را از بین می برد؟
2- آیا سرعت آب و میزان سختی آب درون لوله ساختمان میزان معینی دارند برای استفاده از سختی گیر الکترومغناطیسی؟ یعنی اگر سرعت آب زیاد باشد سختی کمتر گرفته می شود؟ یا تفاوتی ندارد؟ و چگونه می توان میزان سختی آب ساختمان را پیش از خرید سختی گیر مغناطیسی محاسبه کرد؟
3- آیا استفاده همزمان از سختی گیر الکترومغناطیسی در کنار سختیگیر رزینی پیشنهاد میشود ؟ و اگر بلی به چه صورت؟ بعد از سختی گیر رزینی مغناطیسی نصب شود یا قبل؟
4- در خصوص انتخاب مدل سختی گیر مغناطیسی چگونه باید محاسبه شود؟ برای 6واحد مسکونی در 3طبقه و متراژ هر واحد حدود 180متر چگونه محاسبه می شود؟ البته فاصله موتورخانه و لوله ورودی به داخل ساختمانها زیاد است حدود 20 متر می باشد. میزان طول لوله آیا در انتخاب سایز سختی گیر الکترومغناطیسی مهم است؟ یا فقط سایز لوله ؟
5- در صورت استفاده از سختی گیر الکترومغناطیسی آیا درون کتری باز هم رسوب میگیرد؟
با تشکر