خواص تغذیه ای ماءالشعیر

خواص تغذیه ای ماءالشعیر

ماءالشعیر دارای فواید بسیاری می باشد که کمتر کسی از آن آگاهی دارد،پس خواندن این مقاله را به شما توصیه می کنیم. این واضح است که مصرف موادغذایی سالم در سلامت جسمی هر فردی تاثیر دارد؛ از جمله بعضی غذاها بر سلامت بافت مو تاثیر دارند.

مثلا غذاهای حاوی پروتئین زیاد، کربوهیدرات و چربی کم. یکی از غذاهای مهم برای داشتن موهای زیبا مواد حاوی اسیدهای چرب است که خصوصا در روغن کانولا، ماهی و سویا دیده می شود. وجود اسید چرب امگا3 در مواد غذایی به دلیل خاصیت ضدالتهابی می تواند نقش موثری در سلامت مو داشته باشد….

کمبود آهن خصوصا در خانم های سنین باروری به دلیل ایجاد کم خونی تعداد گلبول قرمز خون را کم کرده و باعث ریزش مو می شود. این کمبود ممکن است بسیار جزیی باشد ولی خصوصا در خانم ها نقش مهمی در ریزش مو ایفا می کند.

بنابراین اضافه کردن موادغذایی غنی از آهن (مثلا کلم بروکلی یا مخمر آبجو) می تواند بعضی از انواع ریزش مو را به وضعیت طبیعی برگرداند. ویتامین های گروه Bنقش ویژه ای در بهبود ریزش مو دارند. یکی از ترکیبات حاوی ویتامین B ماءالشعیر است.

ماءالشعیر به دلیل داشتن ویتامین های گروه B و اسید آمینه برای پوست و مو بسیار مفید است و خواص درمانی بسیاری برای خانم های باردار و شیرده دارد و تا حدودی در افزایش ضریب هوشی موثر است. ویتامین های گروه B محلول در آب هستند و به راحتی وارد فاز آبی ماءالشعیر در حین جوشش می شوند که در سنتز میانجی های عصبی نقش مهمی دارند و باعث رفع استرس و بسیاری از اختلالات عصبی دیگر می شوند.

ماءالشعیر یکی از نوشیدنی های معمول است که از جوانه «جو» حاصل می شود و در رفع تشنگی موثر است. هر 100 سی سی ماءالشعیر لایت(تلخ)  حدود 17 کالری و هر 100 سی سی ماءالشعیر معمولی حدود 25 کالری انرژی دارد. ماءالشعیر در رفع خستگی اعصاب نیز موثر است و به دفع سنگ های کلیوی کمک می کند. ماءالشعیر در تامین آب و الکترولیت های بدن موثر است. ماءالشعیر از استحصال دانه های جو به دست می آید و علاوه بر جو از آب رازک و سایر افزودنی های مجاز خوراکی در آن به کار می رود.
ماءالشعیر دارای چند نوع ترکیب مختلف از جمله ساکارز، گلوکز، مالتوز و ویتامین
C، ویتامین های گروه B، اسیدهای آلی، انواع آمینواسیدها، املاح، اسید نوکلئیک و آب گازدار است که در مراحل ساخت آن بعضی از این اجزا از مواد خاصی حاصل می شوند. مزه تلخ ماءالشعیر، مربوط به رازک است. رازک خاصیت آنتی بیوتیکی دارد و به پایداری ماءالشعیر نیز کمک می کند.

عصاره مالت جو حاوی فیبرهای غذایی محلول است که در رفع التهاب روده، یبوست و فتق معده بسیار موثر است. فیبرها آثار زیادی در بدن دارند؛ از جمله باعث تنظیم عملکرد روده، کاهش خطر بیماری های قلبی و بعضی انواع سرطان می گردند. ماءالشعیر غنی از انواع فیتوکمیکال ها مانند فلاونوییدها، کاروتنوییدها و آنتوسیانین ها است که در بهبود عملکرد خون رسانی قلب و کاهش ابتلا به پرفشاری خون و سلامت کلیه ها، محافظت از بدن در برابر بروز سرطان ها، سکته های قلبی و مغزی بسیار موثر هستند. زیاده روی در مصرف هر نوع ماده غذایی (حتی اگر مفید باشد) برای سلامت بدن مضر است. بنابراین به مقدار مناسب و متعادل ماءالشعیر بنوشید.

البته کلیه فواید ذکر شده بالا و نکاتی که در ذیل به آن اشاره میشود مربوط به نوع بدون طعم ان یا همان نوع تلخ آن است که شما می توانید برای بهبود طعم مقداری آب لیموی تازه به آن اضافه کنید. ضمنا شکر استفاده شده در نوع طعم دار آن از مقدار مصرفی برای تولید نوشابه بیشتر است و باعث چاقی میشود چون باید بر تلخی طعم مالت هم غلبه کند.

1- ضد سکته قلبی

شانس سکته قلبی در کسانی که آبجو می نوشند بین 40 تا 60 درصد کمتر از کسانی است که لب به آبجو نمی زنند. نوشیدن نیم لیتر آبجو در روز میانگین این تحقیق می باشد.

2- ضد لخته شدن خون

مواد سازنده آبجو از شما در مقابل لخته شدن خون محافظت می کنند.

3- ضد فشار خون

نتیجه آخرین تحقیقات محققین هلندی و دانشگاه هاوارد ثابت می کند که نوشیدن مقدار کم آبجو فشار خون شما را تحت کنترل نگاه می دارد.

4- ضد دیابت

نوشیدن آبجو می تواند از دیابت جلوگیری کند. آبجو خورها بندرت دچار مرض قند می شوند…

5- دوای حافظه

آبجو می تواند حافظه را تقویت کند، کسانی که آبجو می نوشند، کمتر به بیماری آلزایمر مبتلا می شوند…

6- محافظ استخوان

آبجو تاثیر مثبت در استحکام استخوان ها داشته و از پوکی استخوان جلوگیری می کند.

7- طولانی کننده عمر

کسی که یک تا دو گیلاس آبجو در روز می نوشد، عمر طولانی تری خواهد داشت.

8- ضد اسهال

اسید و میکروب های آبجو مانع از فعالیت میکروب های بوجود آورنده دل پیجه و اسهال می شوند.

9-  ضد استرس

محققین دانشگاه مونترال تائید کرده اند که چند گیلاس آبجو در روز فشار ناشی از کار و مشکلات روزانه را سبک می کند. کسانی که آبجو نمی نوشند بسیار بیشتر دچار استرس هستند.

10- ضد سنگ کلیه و مثانه

محققین فنلاندی مدعی هستند که منیزیم آبجو شانس ابتلا به سنک کلیه را تا 40 درصد کاهش می دهد.

11- داروی بی خوابی

یک گیلاس آبجو در شب می تواند به جای قرض خواب آور عمل نماید.

12- ضد سرطان

در آبجو عناصری وجود دارند که می توانند در رشد تومورهای سرطانی مانع ایجاد کنند.

13- آبجو، دوست پوست

بعضی از ویتامین های آبجو از پوست محافظت کرده و برای سلامت آن مفید می باشند. آبجو پوست شما را شفاف و قابل انعطاف تر می کند.

14- ضد سرماخوردگی

کسانی که آبجو گرم می نوشند دیرتر سرما می خورند. نوشیدن آبجوی گرم به جریان خون و نحوه تنفس کمک می کند..

15- مفید برای خانم های حامله

کمبود (Folic Acid) می تواند باعث زایمان زودرس و نارسایی های جنینی بشود. یک لیتر آبجو بیشتر از حد نیاز بدن ، آن مواد را تامین می کند.

16- شربت اشتها

گازکربنیک و ویتامین های ب کمپلکس آبجو باعث تحریک اشتها می شوند.

17- دوای ترش کردن معده

مصرف یک لیتر و نیم آبجو در هفته سدی در مقابل باکتری هایی است که باعث ترش کردن معده می شوند.

8- دافع تشنگی

مواد آبجو کمک می کنند که تشنگی شما بهتر و سریعتر از نوشیدن آب رفع شود.

19- کلید لاغری

تحقیقات نشان می دهد، مردمی که یا اعتدال آبجو می نوشند، به نسبت کسانی که نمی نوشند کمتر دچار اضافه وزن می شوند. یک گیلاس آبجو کالری کمتری هم به نسبت یک گیلاس آب میوه دارد.

20- زیبا کننده مو

مواد معدنی و ویتامین های آبجو از مو محافطت کرده و در زیبایی آن تاثیر می گذارند.

نکته ها:

– از بین تمام ماء الشعیر های موجود در بازار، بهترین آنها او نوع بدون طعم و ساده میباشد.

– موارد گفته شده بالا دستورالعمل درمان یا جایگزینی برای توصیه های پزشک شما نیست و صرفا مطالبی عمومی است. لذا در صورت احساس مشکل خاصی حتما با پزشک خود مشورت کنید.

 

 

Review Overview

User Rating: Be the first one !

بازدیدها: 119

About Fooda

وبسایت فودا، ﮐﺎﻣﻠﺘﺮﯾﻦ ﻣﺮﺟﻊ ﺩﺍﻧﻠﻮﺩ ﺭﺍﯾﮕﺎﻥ ﮔﺰﺍﺭﺷﮑﺎﺭ ﺁﺯﻣﺎﯾﺸﮕﺎﻩ و تهیه ﮔﺰﺍﺭﺵ ﮐﺎﺭﺁﻣﻮﺯﯼ، پروژه اصول طراحی ، گزارش عملیات صنایع غذایی ، ﻣﻘﺎﻟﻪ، ﺳﻤﯿﻨﺎﺭ، کاربینی ، ﺑﺮﺍﯼ ﺩﺍﻧﺸﺠﻮﯾﺎﻥ ﺻﻨﺎﯾﻊ ﻏﺬﺍﯾﯽ foodvar@yahoo.com ﺑﺎ ﺗﺸﮑﺮ ﻣﺪﯾﺮﯾﺖ ﺳﺎﯾﺖ

Check Also

روغن زیتون

فرآيند توليد روغن زيتون

روغن با روش هاي مختلف که عمدتا فيزيکي است از زيتون استخراج و باقيمانده اي به جا مي ماند که  تا 8 درصد روغن داشته و توسط حلال که معمولا هگزان است روغن کشي و روغن حاصل، روغن تفاله ناميده مي شود

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *