خانه / فرآیندها و خطوط تولید / خط تولید پاپ کورن
خط تولید پاپ کورن
پاپ کورن

خط تولید پاپ کورن

پاپ کورن (Popcorn) یا پُف‌فیل که با نام‌های ذرت‌پفکی، گُل‌بلال، ذرت بوداده، یا شکوفه ذرت نیز شناخته می‌شود،پاپ کورن حاصل حرارت دادن دانهٔ نوع خاصی از ذرت است. حرارت باعث تبخیر شدن آب موجود درون دانه ذرت می‌شود تا حدی که فشار بالای بخار آب، جدار دانهٔ ذرت را می‌شکند و باعث ایجاد صدا می‌شود.

پاپ کورن از محصولات و تنقلاتی می باشد که طرفداران بسیاری دارد و علی الخصوص مورد توجه کودکان و نوجوانان می باشد. پاپ‌کرن فقط از ذرت بوداده و مواد طعم‌دهنده و در بعضی مواقع پنیر و کمی روغن تشکیل شده است؛ بنابراین خوراکی سالم‌تری نسبت به چیپس و پفک محسوب می‌شود. پاپ کورن در طعم های مختلف از جمله کره ای ، سرکه ای ،نمکی ،فلفلی، پنیری ، پیتزایی ، کچاپ ، گوجه ای ، لیمویی ، شکلاتی ، قهوه ، لیمو ترش ، نوشابه ای و غیره تولید می گردد.

فرآیند پاپ کورن سازی در تولید این محصول از ذخیره ی اولیه در مخازن ذرت آغاز می گردد. این فرآیند به این صورت می باشد که ذخیره سازی اولیه ذرت در مخازن آغاز می گردد. سپس وارد خط تولید پخت ذرت و برشته کن می گردد. از عوامل بسیار مهم در این مرحله میزان حرارت دهی به خط تولید پاپ کورن ساز جهت برشته کنی می باشد.

نتیجه تصویری برای حخح زخقد

سیستم کاری در این خط تولید به این صورت می باشد که بعد از ورود ذرت به مخزن دورانی ، در وهله ی اول با برخورد حرارت موجود ، ذرت از حالت طبیعی خود خارج شده و با افزایش ترکیبات خود به صورت حجیم شده تغییر شکل می دهد و در حقیقت عملیات پاپ کورن سازی صورت می پذیرد.

از دیگر عوامل مهم در خط تولید پاپ کورن سازی، چگونگی ذخیره و بسته بندی محصول در بسته های خود می باشد. شکل و ظاهر بسته بندی و همچنین نحوه ی ارائه ی این محصولات از اولویت های خاص در این خط تولید به شمار می رود به این صورت که نام برند و بازاریابی باید مطابق با اصول آن برنامه ریزی و پیاده سازی گردد تا بتوان این محصول پر فروش را در بازار مصرف به درستی معرفی نمود.

خط تولید پاپ کورن ساز به جهت حرارت دهی خود موجب شکوفایی دانه ی ذرت گردیده و موجب می گردد که ذرت پس از شکوفایی ، رنگ سفیدی به خود بگیرد که در حقیقت رنگ سفید نشاسته ی موجود در ذرت می باشد که در اثر حرارت بروز پیدا می کند.

پاشش طعم های مد نظر که بیشتر در سه نوع معروف می باشد توسط سیستم طعم پاش صورت می پذیرد. طعم پاش توسط کنترلرهای موجود در خود، عملیات پاشش طعم را بر روی سطح محصول انجام می دهد و با این کار افزودن طعم به محصول صورت می پذیرد.

از موارد بسیار مهم در تولید این محصول ، با توجه به اینکه ذرت بعد از برشته شدن وزن بسیار سبک تری پیدا می کند ، بحث بسته بندی می باشد. درصورتی که در تناژ اقتصادی برنامه ریزی صورت پذیرد ، سود بسیار مناسبی برای تولید کننده به همراه خواهد داشت.

بررسی انواع ذرت برای خط تولید پاپ کورن

نوع و نژاد ذرت ها متفاوت است و انتخاب نوع مناسب ذرت برای تولید پاپ کورن مهم است، عمدتا ذرت را در ایران به عمل نمی آورند و از ذرت های وارداتی که از آرژانتین و برزیل وارد می شود استفاده می شود که نوع برزیلی آن کیفیت بهتری برای تولید پاپ کورن دارد.

نتیجه تصویری برای حخح زخقد

برای تولید پاپ کورن از ذرت خاصی استفاده می شود که قابل پف کردن باشد یا Expansion باشد و در مقابل درجه حرارت بالا یک باره منفجر و به پاپ کورن تبدیل شود.

از نظر ظاهری ذرت ها به 2 دسته تقسیم می شوند:

Mushroom:

این نوع ذرت وقتی که پف می کنند پاپ کورن شبیه توپ می شوند.

Butterfly:

این نوع ذرت وقتی که پف می کنند پاپ کورن ها شکل منظمی ندارند (مانند پاپ کورن های معمولی موجود در بازار)

نتیجه تصویری برای حخح زخقد

معرفی مراحل مختلف در خط تولید پاپ کورن

در خط تولید پاپ کورن دانه های ذرت طی مراحلی که در ادامه به آن اشاره می کنیم به پاپ کورن تبدیل می شوند. توجه داشته باشید در خط تولید پاپ کورن از دستگاه پاپ کورن ساز صنعتی استفاده می شود.

Hopper + Screw Conveyor

در ابتدا ذرت های خام درون دستگاه هاپر ریخته می شوند و از طریق بالابر حلزونی یا Screw Conveyor به آرامی به دستگاه Popper منتقل می شوند.

Popper

در این مرحله ذرت ها در دمای حدود 300 درجه و در عرض چند ثانیه منفجر می شوند.

سرند Sifter

در ادامه ذرت های منفجر شده به دستگاه سرند که یک توری بزرگی است که حالت چرخنده دارد می روند و با عبور از آن، ذرت هایی که منفجر نشده اند و یا ریز هستند سرند شده و به خارج از دستگاه ریخته می شوند و پاپ کورن های قابل خوردن باقی می مانند.

پاپ کورن های سرند شده به دستگاه ادویه زنی منتقل می شوند. در این مرحله ادویه مورد نظری که با روغن میکس شده است را به پاپ کورن ها اسپری می کنند. طعم ها می توانند پنیری، دودی، کچاپ و … باشند، که از این میان طعم نمکی و پنیری در ایران طرفداران بیشتری  دارد.

در نهایت پاپ کورن های طعم دار شده برای بسته بندی فرستاده می شوند. بسته بندی پاپ کورن ها باید به صورتی باشد که محصول را از تبادل رطوبت، هوا، نور، نفوذ آلودگی و شکستگی حفظ کند. برای بسته‌بندی می‌توان از پوشش سلوفان، پلی اتیلن و یا مواد مناسب دیگر استفاده نمود. موادی که برای بسته بندی به کار می‌روند باید مناسب برای تماس با مواد خوراکی باشند. علائم و نشانه‌های مربوطه باید به صورت واضح و روشن روی هر بسته بندی به صورتی نوشته یا برچسب شود که تماس با فرآورده نداشته باشد.

کیفیت پاپ کورن تحت تاثیر فاکتورهای مختلفی نظیر حجم و شکل پاپ گورن، تردی، طعم و رنگ قرار دارد. اما در بین این فاکتورها حجم مهمتر می باشد. چون اصولا ذرت بر اساس وزن خریداری و در هنگام فروش از نظر مصرف کننده، پاپ کورن تولیدی بر اساس حجن ارزیابی می شود. بنابراین حجم پاپ کورن از اهمیت خاصی برخوردار می باشد. پارامترهای مختلفی روی حجم پاپ کورن تاثیر گذارند که شامل رطوبت دانه ذرت، نوع رقم ذرت، روش مورد استفاده برای تولید پاپ کورن، دمای فرایند و اندازه دانه ذرت می باشند. از بین این فاکتورها میزان رطوبت و نوع رقم دانه ذرت تاثیر بیشتر بر حجم پاپ کورن تولیدی دارند .

بازدیدها: 264

پاپ کورن (Popcorn) یا پُف‌فیل که با نام‌های ذرت‌پفکی، گُل‌بلال، ذرت بوداده، یا شکوفه ذرت نیز شناخته می‌شود،پاپ کورن حاصل حرارت دادن دانهٔ نوع خاصی از ذرت است. حرارت باعث تبخیر شدن آب موجود درون دانه ذرت می‌شود تا حدی که فشار بالای بخار آب، جدار دانهٔ ذرت را می‌شکند و باعث ایجاد صدا می‌شود. پاپ کورن از محصولات و تنقلاتی می باشد که طرفداران بسیاری دارد و علی الخصوص مورد توجه کودکان و نوجوانان می باشد. پاپ‌کرن فقط از ذرت بوداده و مواد طعم‌دهنده و در بعضی مواقع پنیر و کمی روغن تشکیل شده است؛ بنابراین خوراکی سالم‌تری نسبت به چیپس و پفک محسوب می‌شود. پاپ کورن در…

بازبینی کلی

امتیاز کاربر: 4 ( 4 امتیازات)
0

درباره‌ Fooda

وبسایت فودا، ﮐﺎﻣﻠﺘﺮﯾﻦ ﻣﺮﺟﻊ ﺩﺍﻧﻠﻮﺩ ﺭﺍﯾﮕﺎﻥ ﮔﺰﺍﺭﺷﮑﺎﺭ ﺁﺯﻣﺎﯾﺸﮕﺎﻩ و تهیه ﮔﺰﺍﺭﺵ ﮐﺎﺭﺁﻣﻮﺯﯼ، پروژه اصول طراحی ، گزارش عملیات صنایع غذایی ، ﻣﻘﺎﻟﻪ، ﺳﻤﯿﻨﺎﺭ، کاربینی ، ﺑﺮﺍﯼ ﺩﺍﻧﺸﺠﻮﯾﺎﻥ ﺻﻨﺎﯾﻊ ﻏﺬﺍﯾﯽ foodvar@yahoo.com ﺑﺎ ﺗﺸﮑﺮ ﻣﺪﯾﺮﯾﺖ ﺳﺎﯾﺖ

جوابی بنویسید

ایمیل شما نشر نخواهد شدخانه های ضروری نشانه گذاری شده است. *

*