رسول پایان متولد سال ۱۳۱۹ و از اهالی شهرضا (استان اصفهان) است. پس از دریافت دیپلم دریافت رشته ریاضی به دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی (دانشگاه ملی سابق) راه یافت و رشته علوم تغذیه و شیمی مواد غذایی را در سال ۱۳۴۵ به پایان رساند. سپس به انگلستان رفت و سال ۱۳۵۱ از دانشگاه ریدینگ مدرک فوق لیسانس علوم و صنایع غذایی را دریافت کرد.
وی چند دوره تخصصی و آموزشی را نیز گذرانده است:
آمار پیشرفته در تحقیقات بهداشتی؛ دانشگاه تهران
تکنولوژی غلات؛ مرکز تحقیقات صنایع غذایی پاکستان
دوره بین المللی صنایع غذایی در دانشگاه های سیدنی و ملبورن استرالیا.
حوزه فعالیت وی در صنعت غذا بیشتر شامل بخش آموزش دانشگاهی و تحقیقاتی میشود که به عنوان عضو هیأت علمی پژوهشی در انستیتو تحقیقات تغذیه دانشگاه شهید بهشتی، دانشگاه های تهران، تبریز، مشهد، تربیت مدرس، و دانشگاه آزاد (واحدهای علوم و تحقیقات، ورامین) همکاری دارد.
همچنین مسئولیت هایی چون مدیریت گروه آموزشی، معاون دانشجویی، سرپرستی انستیتو تغدیه، عضویت در کمیته های برنامه ریزی را نیز عهده دار بوده است. مقاله های تخصصی ارزشمندی که مرتبط با صنعت غذا به مجامع علمی داخلی و خارجی ارائه نموده بسیار مورد توجه قرار گرفته است.
وی در طرحهای پژوهشی نیز مشارکت داشته که مهمترین آنها به شرح زیر است:
تغذیه در مدارس (سال ۱۳۴۷)، غنی سازی نانهای سنتی (سال ۱۳۴۹)، فرمولاسیون و تولید آزمایشی غذای کودک (سال ۱۳۵۰)، بررسی وضع تغذیه در برخی از استانها، بررسی وضعیت جلبکهای دریایی (سال ۱۳۷۴)، طرح ملی و جامع بررسی کیفیت نان و بهبود آن (سال ۱۳۷۸)، بررسی وضعیت تخمیر در نان های سنتی تهران، بررسی آلودگی نان به ترکیبات حاصل از سوخت فسیلی (سال ۱۳۷۹)، بررسی میزان آفلاتوکسین در آرد و نان مصرفی شهر تهران (تابستان ۱۳۸۲)،
تألیفات و مقاله های وی نیز برای دانش طلبان و دانشجویان همواره قابل توجه بوده، بیش از ۵۰ کتاب و مقاله به زبانهای فارسی و انگلیسی توسط وی به رشته تحریر درآمده است:
کتاب مبانی کنترل کیفیت در صنایع غذایی / کتاب کنسروسازی / کتاب ایمنی و بهداشت کار در صنایع غذایی / کتاب فرهنگ های علوم غذایی و تغذیه / کتاب نان، مسایل تکنیکی، تغذیه ای، اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی (ویراستاری)
مهندس رسول پایان ۶ مقاله علمی برای درج در مجلات معتبر خارجی و ۸ مقاله پژوهشی هم به زبان انگلیسی در کنگره های خارجی ارائه داده است.
Review Overview
بازدیدها: 15