استابلایزر به معنای متعادل کننده، تثبیت کننده، استوار کننده است که در صنایع لبنی،گوشتی،سس و دسرها کاربرد دارد. استابلایزر ها موادی هستند که با خواص کیفی خود سبب افزایش ارزش بیشتر محصول نهایی می شوند و می توانند نواقص موجود در محصول را که در حین تولید یا فرآیند حاصل می شود را تا مقادیری زیادی جبران نماید.
استابلایزر در صنعت غذا ترکیباتی که برای افزایش قوام محصول،پایداری محصول،افزایش کیفیت و کاهش قیمت تمام شده روی محصول بکار می رود و ترکیبات آن برای صنایع مختلف متفاوت است.
استابلایزر مواد غذایی یک ماده تثبیت کننده است که برای بهبود ساختار مواد غذایی به آن افزوده می شود به نوعی که هر نوع استابلایزر مواد غذایی میتواند خواسته نوعی از مشتریان را برطرف کند. مثلا استابلایزری که به پنیر حالت کشش پذیری بیشتر می دهد و یا استابلایرزی که لطافت یا زبری بیشتری به مواد می دهد.مثلا در سس سالاد برای جلوگیری از جدا شدن آب از روغن و حفظ ساختار اولیه آن استفاده میشود.و یا استابلایزر لبنی برای جلوگیری از تشکیل بلور های یخ در محصولات منجمد مانند بستنی و جلوگیری از ته نشین شدن میوه در محصولاتی مانند مربا و ماست و ژله.
هیدروکلوئیدها رایج ترین موادی هستند که به عنوان تثبیت کننده یا استابلایزر مواد غذایی استفاده می شود .
انواع استابلایزر های به شرح زیر می باشند:
استابلایزر دوغ
جهت تغلیظ کردن و تک فاز نمودن و بالا بردن شلف لایف محصول طراحی شده است از عملکرد های صحیح و مطلوب استابلایزر دوغ ایجاد دوغی با غلظت و طعم بهتر میباشد .
1.استابلایزر دوغ تک فاز کننده
2.استابلایزر دوغ تغلیظ کننده
استابلایزر تغلیظ کننده استابلایزری است که برای افزایش قوام و پایداری محصول مورد استفاده قرار می گیرد و احساس دهانی غلیظ را ایجاد می کند .
استابلایزر تک فاز کننده استابلایزری است که مانع از نشست مواد در دوغ شده و به اصلاح مانع از دو فاز شدن دوغ می گردد. (دوفاز شدن:حتما باید قبل از مصرف آن را خوب تکان داد تا مواد با یکدیگر مخلوط شوند.) و تا 45روز دوغ را به حالت تک فاز حفظ می کند.
کاربرد استابلایزر در صنایع مختلف به عنوان یک تثبیت کننده افزوده می شود و باعث حفظ ساختار آنها می شود و میزان مصرف ماست را تا 30% کاهش می دهد و در ضمن مقرون به صرفه است.
استابلایزر ماست
استابلایزر ماست جهت جلوگیری از آب اندازی و ایجاد قوام و حس دهانی مناسب در تولید انواع ماست های ست و همزده مورداستفاده قرار می گیرد. با توجه به فرمولاسیون شرکت های مختلف و همچنین شرایط متفاوت تولید، انتخاب استابلایزر مناسب برای تولید ماست همزده، ماست موسیر و همچنین ماست ست از اهمیت بالایی برخوردار است. این استابلایزر همچنین دارای قدرت بالای جذب و نگهداری آب می باشد و ماست تولیدی را در برابر تکانها و ضربه های احتمالی هنگام حمل و نقل به مقدار قابل ملاحظه ای بالا برده و از آب انداختن آن جلوگیری میکندضمن اینکه با توجه به همین خاصیت نیاز به ماده خشک کمتری در ماست وجود دارد و می توان به طور قابل توجهی از ماده اولیه در ماست کاست. این استابلایزر طعم بهتری به ماست می دهد.
استابلایزر خامه
استابلایزر خامه که یک محصول فوق العاده و بی نظیر از نظر توانائی در ایجاد بافت و طعم در خامه صبحانه و خامه قنادی می باشد
این استابیلایزر با توجه به شرایط تولید خامه صبحانه با ایجاد یک بافت نرم و در عین حال منسجم و طبیعی در خامه کمک بسیار می نماید. نسبت دقیق مواد تشکیل دهنده این امولسیون به نحوی است که ویسکوزیته خامه در حد طبیعی باقی می ماند و از ایجاد حالت خمیری و ژله ای جلوگیری می نماید. این استابیلایزر در خامه به گونه ای است که خامه تولیدی در حین این که شکل و بافت خود را حفظ نموده و روان نمی شود به راحتی بر روی نان و بیسکوئیت پهن شده و بر روی زبان نمی ماسد.
استابلایزر خامه حالت خامه ای محصول را تشدید می نماید و از آب انداختن خامه جلوگیری می نماید . همچنین سبب بهبود بافت و احساس دهانی خوب می شود .
استابیلایزر خامه قنادی
استابلایزری که برای خامه قنادی فرموله شده است تمامی انتظارات مصرف کننده از یک خامه قنادی مناسب را بر طرف می کند.
این استابلایزر برای خامه قنادی با بیش از 70 درصد چربی گیاهی توصیه می شود استابیلایز خامه قنادی با ایجاد یک شبکه کمپلکس در خامه باعث ایجاد یک امولسیون می گردد که در نهایت این امولسیون می تواند با به دام اندازی و نگهداری حباب های هوا در بین شبکه کمپلکس ایجاد یک کف با بافت منسجم و مستحکم ایجاد نماید. همچنین به علت انتخاب و بالانس ترکیبات خامه تولید شده ازدوام مناسبی برخوردار است. زمان زدن خامه کاهش می یابد و خامه مدت طولانی شکل خود را حفظ می نماید و آب نمی اندازد همچنین به علت ایجاد یک امولسیون کامل و تناسب دقیق مواد فرمولاسیون در استابیلایزر،خامه تولید شده با این استابیلایزر کاملا سبک بوده و روی زبان نمی ماسد.
استابلایزر پنیر خامه ای
یک محصول منحصر به فرد برای تولید پنیر خامه ای با بافت و طعم عالی و احساس دهانی خوب در ضمن این محصول در پنیر خامه ای کم چرب هم مصرف می گردد .
این استابلایزر برای ایجاد بافت منسجم و خشک در پنیر های خامه ای فراوری شده و سخت فرموله شده است. از ویژگی های بارز این ترکیب قابلیت جذب بالای آب و ایجاد قوام و ویسکوزیته ای مناسب که این عوامل در کنار هم باعث ایجاد بافت سفت کره ای مناسب و بدون آب آزاد می گردد.
استابلایزر شیر کاکائو
این استابلایزر شیر کاکائو در ایران طراحی شده است با اتصال به ذرات کاکائو و تغییر در حجم و بار الکتریکی آنها موجب تعادل سیستم شده و کمک به پایداری کلوئید حاصل از رسوب ذرات جلوگیری می کند و با ایجاد شبکه کلوئیدی قوی با بالا بردن قوام و ویسکوزیته شیر کاکائو بافت بسیار مناسبی تولید می کند که در احساس طعم عالی و حس چربی بسیار موفق عمل می کند.
استابیلایزر کشک
با استفاده از این استابلایزر می توان کشک را به روش وی لس تولید و فیلتر نمود. استابلایزر باعث ایجاد قوام مناسب و همچنین یکنواختی در کشک های پاستوریزه شده و احساس دهنی بسیار مناسبی را برای مصرف کننده ایجاد می نماید ضمنا استفاده از این استابلایزر هیچ گونه آب اندازی در محصول نهایی ایجاد نمی کند و باعث یکنواختی بافت کشک در طول انقضا می شود.
استابلایزرهای بستنی
استابلایزر مخصوص بستنی برای ایجاد قوام و بافت نرم و یکنواخت در بستنی بکار می رود. در ضمن استابلایزرهای بستنی در جلوگیری از ایجاد بافت شنی و تشکیل بلورهای یخ در بستنی بسیار موثر می باشد.
استابلایزر بستنی بعنوان بافت دهنده و حجم دهنده در تولید انواع بستنی کاربرد دارد. افزایش حجم تا 20٪ و به تاخیر انداختن ذوب شدن بستنی هنگام مصرف و ایجاد طعم و بافت مطلوب تر از جمله مزایای مصرف این استابلایزر است .
Review Overview
بازدیدها: 203