خانه / مقالات / کومبوچا
کومبوچا
کومبوچا

کومبوچا

کومبوچا

کومبوچا يكي از سه نوع چاي تخميري بومي كشور چين است.كمبوچا با اضافه كردن كلني باكتري و كپك به شكر و چاي سياه با چاي سبز و اجازه دادن به مخلوط براي تخمير به دست مي اید

خواص:

حاوي ويتامين هاي B و ساير تركيبات شيميايي مي باشد.خواص منسوب به كمبوچا شامل تحريك سيستم ايمني، پيشگيري از سرطان و بهبود هضم و جذب و بهبود كاركرد كبد موثر در بيماريهاي قلبي، ديابت، آرتريت، سرطان و 200 بيماري فرساينده ديگر مي باشند

طرز تهیه  نوشابه ی کومبوچا

مواد مورد نیاز:
10 پیمانه آب (معادل با 2 لیتر) ترجیحا تصفیه شده و بدون گاز که باید در ظرفی سر گشاده چند ساعتی مانده باشد تا درصورت داشتن کلر، از یبن برود.
سه چهارم پیمانه شکر سفید(160 گرم)
یک قاشق غذاخوری چای سیاه یا سبز و یا مخلوط با گیاهان دیگر: یا 2 عدد چای کیسه ای
یک عدد قارچ سالم کومبوچا
2یا 3قاشق غذاخوری سرکه ی سیب یا سرکه ی سفید که برای بار اول که شربت کومبوچا در دسترس ندارید استفاده می شود: در دفعات بعد سرکه را حذف کنید و بجای سرکه cc 200 (یک لیوان معمولی) شربت کومبوچا به کار برید.
توصیه می کنیم که برای شروع کار از چای سیاه یا سبز استفاده کنید و هنگامی که تجربه ی لازم را پیدا کردید، گیاهان دیگر را هم به کار ببنید.

روش پرورش نوشابه ی کومبوچا:

برای تهیه ی یک ظرف کومبوچا به یک کاسه و یا شیشه ی سه لیتری (15 پیمانه ای) نیاز دارید: چای را در یک قوری و یا کاسه ی بزرگ ریخته و آب جوش را روی آن بریزید، شکر را به آن اضافه کرده و چندان به هم بزید تا شکر حل شود. بعد به مدت 10 دقیقه چای شیرین را دم کنید. سپس چای کیسه ای را از کاسه خارج و یا چای را در کاسه ی اصلی صاف کنید، بقیه ی آب را به آن اضافه کنید تا به همان اندازه دو لیتر آب برسد و بگذارید سرد شود. سرکه (برای نخستین بار 2 تا 3 قاشق غذا خوری) و یا شربت کومبوچا از شربت قبلی را به اندازه ی یک لیوان معمولی به آن اضافه کنید، سپس قارچ را به آرامی درون کاسه و یا شیشه بگذار ید. قارچ روی چای شناور خواهد شد ولی چنانچه در ابتدای کار به ته ظرف فرو رفت نگران نشوید. یک طرف قارچ صاف تر و احتمالا کمی کم رنگ تر است ، بهتر است طرف صاف تر قارچ را رو به بالا قرار دهید. سر ظرف در حدود 5ساتنیمتر باید خالی بماند، بعد در ظرف را با پارچه ململ یا هر پارچه ای که از الیاف طبیعی باشد بپوشانید و آن را با کش محکم کنید. این کار مانع نفوذ حشرات به داخل ظرف می شود، بعد ظرف را در جایی کمی گرم قرار دهید. دمای مناسب برای تخمیر 23 تا 28 درجه ی سانتی گراد می باشد؛ برای اطمینان از یک دماسنج کمک بگیرید و بدانید که قارچ نیاز به نور ندارد ولی وجود گرما و هوا برای عمل آمدن آن الزامی است. دود و گرد و غبار و بوهای ناپسند دیگر به خصوص دود سیگار برای آن بسیار زیان بار است لذا نباید بوهای زننده به خصوص بوی دخانیات وجود داشته باشد. بعد از 5 تا 10 روز تخمیر کامل می شود و شربت کومبوچا آماده ی مصرف است، البته این دوره ی زمانی در تابستان و یا دمای بالاتر کوتاه تر خواهد بود و در دمای کمتر نیز به مدت طولانی تری نوشیدنی آماده ی مصرف می شود. بعد از 3 تا 4 روز آن را بچشید تا از اوضاع و احوالش آگاه شوید؛ نباید بی مزه و یا زیاد شیرین باشد، در غیر این صورت تبدیل های لازم در شکر صورت نگرفته و آن را به اسید های مفید تبدیل نکرده است ؛ بنابراین دوباره درب آن را یپوشانید و بگذارید یک یا دو روز دیگر بماند. وقتی شربت کمی طعم تند و ترش مزه شبیه به سرکه پیدا کرد آماده ی مصرف است. در این هنگام با دست های تمیز قارچ را از داخل آن ظرف در آورید و در داخل یک بشقاب قرار دهید . خواهید دید که لایه ی جدیدی روی آن تشکیل شده است. آن گاه شربت را صاف کنید و در بطری بریزید و حتما یک مقدار از سر بطری را خالی نگه دارید و بطری ها را سر بسته و در یخچال نگه داری کنید. در غیر این صورت عمل تخمیر ادامه می یابد و شربت که کمی ترش مزه است بسیار ترش می شود. در مرتبه ی بعدی از هر دو قارچ یعنی قارچ مادر و قارچ بچه می توانید برای تهیه ی نوبت بعدی شربت بهره گیرید؛ یعنی از دو طرف جداگانه به تهیه ی نوشیدنی ادامه دهید، در حالی که شربت های داخل یخچال هم آماده ی مصرف است.

از جمله خواص کومبوچا به گفته محققین :

1.ضعف اعصاب را بهبود و از بی خوابی می کاهد.

2. چین و چروک پوست را کاهش می دهد.

3. باعث کاهش کلسترول در خون می شود.

4. نیروی جنسی را تقویت می نماید.

5. فعالیت کبد و کلیه را افزایش و سموم بدن را دفع می کند.

6.سبب تنظیم قند خون در افراد دیابتی می شود.

7. ناراحتی های مفاصل و عضلانی را برطرف می کند.

8. باعث لاغر شدن و کنترل وزن بدن می شود.

کومبوچا کومبوچا يكي از سه نوع چاي تخميري بومي كشور چين است.كمبوچا با اضافه كردن كلني باكتري و كپك به شكر و چاي سياه با چاي سبز و اجازه دادن به مخلوط براي تخمير به دست مي اید خواص: حاوي ويتامين هاي B و ساير تركيبات شيميايي مي باشد.خواص منسوب به كمبوچا شامل تحريك سيستم ايمني، پيشگيري از سرطان و بهبود هضم و جذب و بهبود كاركرد كبد موثر در بيماريهاي قلبي، ديابت، آرتريت، سرطان و 200 بيماري فرساينده ديگر مي باشند طرز تهیه  نوشابه ی کومبوچا مواد مورد نیاز: 10 پیمانه آب (معادل با 2 لیتر) ترجیحا تصفیه شده…

بازبینی کلی

امتیاز کاربر: اولین نفر باشید!
0

درباره‌ Fooda

وبسایت فودا، ﮐﺎﻣﻠﺘﺮﯾﻦ ﻣﺮﺟﻊ ﺩﺍﻧﻠﻮﺩ ﺭﺍﯾﮕﺎﻥ ﮔﺰﺍﺭﺷﮑﺎﺭ ﺁﺯﻣﺎﯾﺸﮕﺎﻩ و تهیه ﮔﺰﺍﺭﺵ ﮐﺎﺭﺁﻣﻮﺯﯼ، پروژه اصول طراحی ، گزارش عملیات صنایع غذایی ، ﻣﻘﺎﻟﻪ، ﺳﻤﯿﻨﺎﺭ، کاربینی ، ﺑﺮﺍﯼ ﺩﺍﻧﺸﺠﻮﯾﺎﻥ ﺻﻨﺎﯾﻊ ﻏﺬﺍﯾﯽ foodvar@yahoo.com ﺑﺎ ﺗﺸﮑﺮ ﻣﺪﯾﺮﯾﺖ ﺳﺎﯾﺖ

جوابی بنویسید

ایمیل شما نشر نخواهد شدخانه های ضروری نشانه گذاری شده است. *

*