خانه / فرآیندها و خطوط تولید / فرآورده های کنسروی / فرآیند تولید سالاد الویه
فرآیند تولید سالاد الویه
سالاد الویه

فرآیند تولید سالاد الویه

 تاﻣﻴﻦ ﻧﻴﺎزﻫﺎي ﻏﺬاﻳﻲ ﺟﻮاﻣﻊ ﺑﺸﺮي ﺑﺎ ﺗﻮﺟﻪ ﺑﻪ رﺷﺪ روز اﻓﺰون ﺟﻤﻌﻴﺖ ازﻣﺸﻜﻼﺗﻲ اﺳﺖ ﻛﻪ ﺑﻮﻳﮋه ﻛﺸﻮرﻫﺎي درﺣﺎل ﺗﻮﺳﻌﻪ ﺑﺎ آن ﻣﻮاﺟﻪ ﻫﺴﺘﻨﺪ.اﻣﺮوزه ﺑﻪ دﻟﻴﻞ ﺗﻐﻴﻴﺮ ﺑﺎﻓﺖ زﻧﺪﮔﻲ ﺟﺎﻣﻌﻪ و ﻋﺎدات ﻏﺬاﻳﻲ ﺟﺪﻳﺪ، ﻓﺮﻫﻨگ اﺳﺘﻔﺎده از ﻏﺬاﻫﺎي آﻣﺎده راﻳﺞ ﮔﺮدﻳﺪه اﺳﺖ بیش از% ۶۰ﺳﺒﺪ ﺧﺮﻳﺪﻏﺬاﻳﻲ اروﭘﺎﺋﻴﺎن را ﻏﺬاﻫﺎي ﺳﺮد آﻣﺎده ﺗﺸﻜﻴﻞ ﻣﻲ دﻫﺪ. ﻣﺼﺮف ﻏﺬاﻫﺎيﺳﺮد آﻣﺎده(ﻣﺎﻧﻨﺪ ﺳﺎﻻد اﻟﻮﻳﻪ، ﺳﺎﻻدﻣﺮغ، ﺳﺎﻻد ذرت و ﺳﺎﻻد ﻣﺎﻛﺎروﻧﻲ) ﺑﻌﻨﻮان ﻳﻚ اﻟﮕﻮي ﺟﺪﻳﺪ ﻣﺼﺮف در ﻛﺸﻮر ﻣﺎ رو ﺑﻪ ﺗﺰاﻳﺪ اﺳﺖ.ﺗﻐﻴﻴﺮ ﺷﺮاﻳط اﺟﺘﻤﺎﻋﻲ و اﻗﺘﺼﺎدي ﻛﺸﻮر ﻣﺮدم را ﺑﺮاي ﻣﺼﺮف ﻏﺬاﻫﺎﻳﻲ ﻛﻪ ﻛﻤﺘﺮﻳﻦ زﻣﺎنرا ﺑﺮاي آﻣﺎده ﻛﺮدن ﻧﻴﺎز دارد ﺗﺸﻮﻳﻖ ﻣﻲ ﻛﻨﺪ.

جهان معاصر را به درستی «جهان سرعت» نامیده‌اند. سرعتی که انسان از روی حرص به دنیا، پس از رنسانس‌در زندگی خود وارد کرد. هر روز که دوران تجدد، وارد مراحل پیچیده ‌تر خود شد، ‌بر این سرعت افزوده شد. انسان عصر مدرن که در فضای خسته‌ کننده ماشینی ‌ باید شبانه‌روز کار کند تا نیازهای روز افزون خود به‌ خرید دستگاه‌ها و تجملات جدید را برطرف کند، دیگر حوصله تهیه غذاهای سنتی را هم از دست داده و به‌ مصرف نوع جدیدی از غذاها، معروف به غذاهای آماده یا سریع (Fast Food) روی آورده است. امروزه غذاهای‌آماده، جزء جدایی ‌ناپذیر شهرهای متجدد شده است. دسترسی آسان، ‌پخش گسترده و قیمت‌های پایین، نقش مهمی‌در گسترش مصرف این‌گونه غذاها ایفا می‌کند. تنوع زیاد این غذاها، به کار بردن ادویه‌های مختلف و خوش ‌بودر آن‌ها و نیز زیبا وجذاب بودن ظاهر این نوع غذاها، سبب می‌شود مصرف آن‌ها بیشتر شود.

دليل ‌افزايش ‌استفاده‌ی اين گونه غذاها اين است: ۱- استفاده از چربی فراوان ۲- استفاده از ادويه‌جاتخوش‌طعم‌کننده ۳ -کمتر بودن زمان آماده شدن غذا نسبت به انواع سنتی ۴- قيمت مناسب‌تر ۵- طعم‌متفاوت و گاه لذيذتر نسبت به انواع اغذيه. عمده دانش آموزان مدارس به دليل طولانی شدن ساعت حضوربچه‌ها در مدارس، از اين نوع غذاها استفاده می‌کنند. بسياری از کارمندان ادارات نيز از مصرف کنندگان عمده اين نوع غذاها هستند. تولید فرآوری ‌های خمیری از ماهی و هم‌چنین فرآوری‌ های نیمه آماده مرغ به عنوان یک صنعت تبدیلی در کشورمان از اهمیت اقتصادی قابل ملاحظه‌ای برخوردار است. سلایق عمده مصرف‌کنندگان درکشور به نوعی‌است که ‌تقاضا برای بخشی از آبزیان موجب فشار بر ذخایر آن‌ها شده درحالی که بخش قابل ملاحظه‌ای از آبزیان که ذخایر بالقوه آن‌ها قابل توجه است از بازار خوبی برخوردار نیستند. بررسی و تعیین فرمول مناسب فرآورده‌هایی که از گوشت این ماهیان مطابق با سلیقه مصرف‌کنندگان ایرانی تهیه می‌شود ظرفیت‌های قابل ملاحظه‌ای از آبزیان را به ‌صورت غذاهای آماده مصرف در مناطق عمومی نظیر رستوران‌ها و نیز منازل قابل عرضه می‌سازد. از طرفی محصولات با ارزش افزوده شیلاتی مانند ماهی سوخاری، ‌فیش برگر، ناگت ماهی، میگوسوخاری و….. با توجه به بالا رفتن آگاهی‌های تغذیه‌ای جامعه در زمینه ارزش تغذیه‌ای فرآورده‌های دریایی می‌تواند قسمتی از ظرفیت مصرف فرآورده‌های دریایی را برنماید.انتخاب مناسب‌ترین روش تولید می‌تواند الگوی جدیدی را در رژیم غذایی مردم کشورمان ایجاد نموده‌ضمن این‌که رشد این صنعت را همانند کشورهای اروپایی و آسیایی( جنوب شرقی) سبب می‌شود.

مواد اولیه

مرغ:

 یکی از عامل های اصلی بیماران قلبی و عروقی چربی است . گوشت مرغ دارای کمترین میزان چربی است به حدی که چربی آن با روغن گیاهی برابری می کند . پس دیگر نگران بیماری خود نباشید می توانید با جایگزین کردن سینه مرغ در سالاد الویه خود میزان چربی خود را کاهش دهید .
آیا میدانید استفاده از سینه مرغ می تواند در پیشگیری از بیماری آلزایمر به شما کمک کند . شما با افزودن گوشت سینه مرغ به سالاد الویه ۳۰ درصد از ویتامین B6 بدن خود را تامین می کنید .
و در آخر می توان به کالری کم سینه مرغ اشاره کرد ، این ویژگی موجب می شود شما به مدت طولانی تری احساس سیری داشته باشید . جالب است بدانید که اکثر پزشکان تغذیه گوشت سینه مرغ یکی از غذاهای اصلی در رژیم غذایی بیماران خود توصیه می کنند .
سیب زمینی :
ویتامین C موجود درسیب زمینی باعث جلوگیری از بیماری اسکوربیت می شود . علائم این بیماری ظاهر شدن لکه در صورت می باشد .
سیب زمینی دارای اسید های آلی مانند اسید سولانیک ، اسید نپوتانیک و ساید فولیک می باشد. که کاربرد ای اسیدهای آلی در بدن مقاوم کردن بدن در برابر بیماری های قلبی ، پوکی استخوان می باشد .
سیب زمینی سالاد الویه به علت پتاسیم زیاد باعث تمیز شدن کبد می شود .

نخود فرنگی :
منبع غنی از ویتامین B6 و k1 می باشد که برای سلامت استخوان عالی می باشد . فولیک اسید و ویتامین B6 در نخود فرنگی از سلامت سیستم قلبی و عروقی حفاظت کرده .
خانواده ویتامین های B موجود در نخود فرنگی مانند : B2 ، B6 ، B3، B1 معجزه ای برای سوخت ساز چربی ، پروتئین و کربوهیدرات ها می باشد .بهتر است درهنگام خرید نخود های سبز و شفاف و سفت انتخاب کنید .

سس مایونز :
سس مایونز یک امولسیون روغن در آب بوده و اندازه قطرات روغن در آن به‌طور متوسط حدود ۶۴۰/۲ میکرون است. این قطرات به‌وسیله یک غشاء یا لایه نازک با ضخامت تقریبی ۱۰۰ تا ۲۰۰ آنگستروم پوشیده شده‌اند. فاز پیوسته که قطرات روغن در آن پخش و پراکنده شده‌اند.

تخم مرغ :
این ماده غذایی سرشار از ویتامین دی و ضد سرطان سینه ، مفید برای بینایی و تقویت حافظه می باشد .
تخم مرغ حاوی ۱۳/۵ گرم پروتئین می باشد که این مقدار ۱۱ درصد نیاز روزانه بدن می باشد . تحقیقات اخیر نشان داده افرادی که هر هفته ۳ عدد تخم مرغ مصرف کردند نسبت به افراد دیگر ویتامین دی بیشتری دریافت می کنند .
در مطالعاتی که صورت گرفته نشان می دهد کسانی که از تخم مرغ به مدت ۸ هفته به عنوان صبحانه استفاده کردند کالری بیشتری از دست داده اند .

هویج :

با اضافه کردن این سبزی به سالاد الویه خود ، به اندازه کافی ویتامین A وارد بدنتان کردید .

بتا کارتن موجود در هویج زمانی که در کبد تبدیل به ویتامین A  می گردد ،اقدامات مفیدی بر روی بدن انجام می دهد از جمله اقدامات می توان به کاهش صفرا و چربی و همچنین فیبرهای موجود آن باعث پاکسازی روده می گردد و همچنین کمک به دید چشم و خشکی پوست و مو از جمله فواید هویج می باشد .

ليست ماشين آلات خطوط كامل توليد سالاد الويه و سالاد ماكاروني

۱٫بالابر سيب زميني تماما استنلس استيل

۲٫دستگاه شستشوي سيب زميني تمام استيل

۳٫بالابر ۴ متري تمام استيل

۴٫پوست كن سايشي اتومات استيل

۵٫ميز بازرسي تمام استيل روليكي

۶٫بالابر ۴ متري

۷٫اسلايسر(Deicer)

۸٫دستگاه نشاسته گير تماما استنلس استيل

۹٫ديگ پخت بچ سيب زميني با سيني و گاري مربوطه با سيستم خنك كن استريل

۱۰٫ميكسر استيل

۱۱٫ميز قصابي مرغ

۱۲٫ديگ پخت مرغ و نخود فرنگي با سيني و گاري مربوطه با سيستم خنك كن استريل

۱۳٫ترموفرمينگ(فرم فيل سيل)

۱۴٫تابلوي فرمان

۱۵٫جت پرينتر

۱۶٫ترولي تمام استيل

۱۷٫پمپ انتقال الويه

۱۸٫ديگ پخت گردان استيل (جهت پخت ماكاروني)

مدت زمان ماندگاری سالاد الویه در یخچال چه مدت می باشد؟

پاسخ دقیق به این سؤال تا حد زیادی به شرایط ذخیره سازی بستگی دارد. بدین معنا که به مدت دو ساعت بعد از آماده سازی یا خرید از فروشگاه در یخچال نگهداری شود.

لازم به ذکر است که برای به حداکثر رساندن زمان نگهداری سالاد و حفظ کیفیت و سلامت آن، بهتر است در یخچال قرار گیرد. درنتیجه می توان به مدت ۲-۳ روز در یخچال نگهداری شود.

چه مدت می توان سالاد الویه را در دمای اتاق نگهداری کرد؟

از آنجاییکه باکتری ها در دمای ۴۰ -۱۴۰ درجه فارنهایت به سرعت رشد می کنند، سالاد الویه نباید بیش از ۲ ساعت در دمای اتاق نگهداری شود.

چگونه می توان تشخیص داد که سالاد الویه خراب شده است؟

اگر سالاد بدون بو و عطر شود یا ظاهری نامناسب به خود گیرد و بافتش را از دست بدهد، خراب شده است. دقت شود که هیچگاه برای اطمینان از سلامت سالاد آن را نچشید.

این ذهنیت که سس باعث فساد الویه میشود تفکری کاملا اشتباه است درصورتیکه اگر خیار شور همراه مرغ و کالباس و یا سیب زمینی  به مدت ۲۴ ساعت بمانند باعث خراب شدن الویه میشوند . بهتراست قبل از مصرف این مخلوط را اضافه کنیم.

بهتر است از چه ظروفی برای پخت مواد اولیه سالادالویه استفاده کنم ؟

ظروف های تفلونی و لعابی اگر در شرایط استاندارد تولید نگردد حاوی سمومی از جمله سرب و کادمیوم ، آرسنیک ، پیگمنت های رنگی می باشد که با کوچکترین آسیبی وارد غذای شما می گردد پس از این رو بهتر است از ظروف ساخته شده از شیشه یا همان پیرکس به خاطر استفاده فقط از شیشه بدون هیج سمومی برای پخت و آماده سازی مواد اولیه الویه استفاده شود .

بهتر است از چه ظروفی برای نگهداری سالاد الویه استفاده کنم ؟

به خاطر اینکه در تهیه سالاد الویه هیج مواد اسیدی و ترشی استفاده نشده ، می توان از ظروف آلومینیمی و پیرکس یا همان شیشه ای استفاده کرد . حتما در نظر داشته باشید که ظرفتان درب دار باشد تا تبادلی با محیط یخچال نداشته باشد .

از ظروفی استفاده کنید که سریع تبادل دمایی را انجام داده و سالاد الویه شما را خنک کند .

سعی کنید سالاد الویه را به وعده های کوچکتر تقسیم کنید تا برای استفاده هر وعده درب ظرف را باز نکرده . این کار باعث میگردد غذا در مجاورت هوا نبوده و مابقی آن گرم و سرد نمی گردد .

 با سالاد الویه چه نانی بهتر است مصرف شود؟

در کشورمان تنوع نان بسیار می باشد . مانند سنگک ، لواش و بربری و سنتی و … که بسته به ذائقه افراد تهیه و مصرف می گردد .

در ایران بهترین نان سنگک می باشد آرد سنگک حاوی بیشترین سبوس بوده در نتیجه از بسیاری از امراض و عوارض عروقی، گوارشی و سرطان جلوگیری می‌‌کند و تنها نان سنتی مطلوب بیماران دیابتی به حساب می‌‌آید.

اما نان لواش از درجه سبوس پایین‌تری برخوردار بوده و در ۱۰۰ گرم آن ۲۹۳ کالری انرژی نهفته است. دارای کوتاه‌ترین زمان تخمیر بوده و پخت آن سریع‌تر است و استفاده از جوش شیرین در آن معمول است .

فقدان تخمیر کامل و طولانی در برخی از نان‌های لواش و تافتون و استفاده از جوش شیرین که به شدت قلیایی بوده و سبب تخمیر سریع می‌شود منجر به بروز عوارضی نظیر کم‌خونی، پوکی استخوان، سوء هاضمه، افسردگی، بی‌حالی، افزایش فشار خون، سوزش جدار داخلی معده و سوء جذب آهن و کلسیم در بدن می‌شود.

 تاﻣﻴﻦ ﻧﻴﺎزﻫﺎي ﻏﺬاﻳﻲ ﺟﻮاﻣﻊ ﺑﺸﺮي ﺑﺎ ﺗﻮﺟﻪ ﺑﻪ رﺷﺪ روز اﻓﺰون ﺟﻤﻌﻴﺖ ازﻣﺸﻜﻼﺗﻲ اﺳﺖ ﻛﻪ ﺑﻮﻳﮋه ﻛﺸﻮرﻫﺎي درﺣﺎل ﺗﻮﺳﻌﻪ ﺑﺎ آن ﻣﻮاﺟﻪ ﻫﺴﺘﻨﺪ.اﻣﺮوزه ﺑﻪ دﻟﻴﻞ ﺗﻐﻴﻴﺮ ﺑﺎﻓﺖ زﻧﺪﮔﻲ ﺟﺎﻣﻌﻪ و ﻋﺎدات ﻏﺬاﻳﻲ ﺟﺪﻳﺪ، ﻓﺮﻫﻨگ اﺳﺘﻔﺎده از ﻏﺬاﻫﺎي آﻣﺎده راﻳﺞ ﮔﺮدﻳﺪه اﺳﺖ بیش از% ۶۰ﺳﺒﺪ ﺧﺮﻳﺪﻏﺬاﻳﻲ اروﭘﺎﺋﻴﺎن را ﻏﺬاﻫﺎي ﺳﺮد آﻣﺎده ﺗﺸﻜﻴﻞ ﻣﻲ دﻫﺪ. ﻣﺼﺮف ﻏﺬاﻫﺎيﺳﺮد آﻣﺎده(ﻣﺎﻧﻨﺪ ﺳﺎﻻد اﻟﻮﻳﻪ، ﺳﺎﻻدﻣﺮغ، ﺳﺎﻻد ذرت و ﺳﺎﻻد ﻣﺎﻛﺎروﻧﻲ) ﺑﻌﻨﻮان ﻳﻚ اﻟﮕﻮي ﺟﺪﻳﺪ ﻣﺼﺮف در ﻛﺸﻮر ﻣﺎ رو ﺑﻪ ﺗﺰاﻳﺪ اﺳﺖ.ﺗﻐﻴﻴﺮ ﺷﺮاﻳط اﺟﺘﻤﺎﻋﻲ و اﻗﺘﺼﺎدي ﻛﺸﻮر ﻣﺮدم را ﺑﺮاي ﻣﺼﺮف ﻏﺬاﻫﺎﻳﻲ ﻛﻪ ﻛﻤﺘﺮﻳﻦ زﻣﺎنرا ﺑﺮاي آﻣﺎده ﻛﺮدن ﻧﻴﺎز دارد ﺗﺸﻮﻳﻖ ﻣﻲ ﻛﻨﺪ. جهان معاصر را…

بازبینی کلی

امتیاز کاربر: اولین نفر باشید!
0

درباره‌ Fooda

وبسایت فودا، ﮐﺎﻣﻠﺘﺮﯾﻦ ﻣﺮﺟﻊ ﺩﺍﻧﻠﻮﺩ ﺭﺍﯾﮕﺎﻥ ﮔﺰﺍﺭﺷﮑﺎﺭ ﺁﺯﻣﺎﯾﺸﮕﺎﻩ و تهیه ﮔﺰﺍﺭﺵ ﮐﺎﺭﺁﻣﻮﺯﯼ، پروژه اصول طراحی ، گزارش عملیات صنایع غذایی ، ﻣﻘﺎﻟﻪ، ﺳﻤﯿﻨﺎﺭ، کاربینی ، ﺑﺮﺍﯼ ﺩﺍﻧﺸﺠﻮﯾﺎﻥ ﺻﻨﺎﯾﻊ ﻏﺬﺍﯾﯽ foodvar@yahoo.com ﺑﺎ ﺗﺸﮑﺮ ﻣﺪﯾﺮﯾﺖ ﺳﺎﯾﺖ

جوابی بنویسید

ایمیل شما نشر نخواهد شدخانه های ضروری نشانه گذاری شده است. *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.