بلدرچین
تخم بلدرچین آرین

بلدرچین

بلدرچين ها حيواناتي پرطاقت، نيرومند و خوش بنيه بوده و مي توانند در محيط هاي مختلف.با محدوديت هاي منطقي آدابته شوند.

بلدرچين ها پرندگاني هستند كه سريعآً رشد كرده و در عرض حدود ۶ هفته به بلوغ مي رسند. وزن پرنده بالغ به شرح زير است:

بلدرچين نر ۱۲۰  تا۱۵۰ گرم

بلدرچين ماده ۱۵۰ تا ۱۸۰ گرم

پرورش بلدرچين از سال ۱۹۰۰ ميلادي در كشور ژاپن براي تهيه گوشت و تخم رايج بوده است.

بلدرچين ها تخم زيادي توليد مي كنند. بلدرچين ماده ۲۶۰ عدد تخم در اولين سال تخم گذاري خود مي گذارد روي همين اصل بلدرچين ها كثير تخم هستند. بلدرچين ماده درحدود سن ۵۰ روزگي به اوج توليد تخم مي رسد. بلدرچين هاي ماده ۷۵% تخم هاي خود را بين ساعات ۳ تا ۵ بعد از ظهر مي گذارند و ۲۵% بقيه را در هنگام شب.

بلدرچين ها اگر از جوجگي با انسان بزرگ شوند بسيار زود با انسان مانوس مي شوند به گونه اي كه حتي از كف دست هم دانه مي خورند.بلدرچين ها را مي توان به عنوان يك حيوان خانگي در منزل نگه داري كرد. آنها به خاك و خاك بازي علاقه فراوان دارند و با آن بسيار سريع رشد مي كنند.

پرورش بلدرچین

در پرورش بلدرچین ها باید به جوحه بلدرچین ها توجه خاصی داشت,زیرا بسیار آسیب پذیرند.

در روز های نخستین تولد دمای ۳۶تا۳۸ درجه ی سانتیگراد توام با هوای تمیز و اکسیژن دار باری آنها مورد نیاز است .اما به تدریج از درجه حرارت محیط کاسته می شود و در سن ۶ تا ۷ هفتگی به ۲۲ تا ۲۴ درجه ی سانتی گراد کاهش پیدا می کند.

جوجه ها تا زمانی که دما تا زیر ۲۱ درجه ی سانتیگراد کاهش نیافته نیازی به دمای اظافه  ندارند و ۱۲ ساعت تاریکی و ۱۲ ساعت روشنایی تاسن ۵ هفتگی یعنی زمانی که جوجه بلدرچین ها به پن ها یا قفس های تخم گذاری انتقال پیدا می کنند می تواند ادامه پیدا کند.

قفس های نر و ماده برای رشد بهتر بایستی از هم جداگانه نگهداشته شوند. در حالت پرورش روی بستر مساحت ۱۵۰ تا ۱۸۰  سانتیمتر برای هر جوجه بسته به نوع جوجه ها و فصل باید در نظر گرفته شود. برای هر جوجه ۲ تا ۳ سانیمتر فضای دانخوری و ۱٫۵ تا ۲ سانتیمتر فضای آبخوری در نظر گرفته شود. برای جوجه های بلدرچین تا سن ۳ هفتگی ۲ سانتیمتر فضای دانخوری و ۱ سانتیمتر فضای آبخوری ضروری است. برای هر جوجه ۷۵ سانتیمتر مربع فضای بسته (قسمت گرم کننده باتری) و ۷۵ سانتیمتر فضای حرکت برای بدست آوردن نتیجه مناسب کافی است.

برای شروع تغذیه ی خوب می توان تا سن ۲تا۴ روز به بلدرچین ها آب شکر ۸ درصد داد.

نژاد های بلدرچین

گونه های مختلف بلدرچین مثل انواع ایرانی،آمریکایی و ژاپنی موجودند که نژادهای ژاپنی آن برای پرورش مرغوبترند.

ماهم روی نژادهای ژاپنی آن بحث می کنیم. پنج نوع بلدرچین ژاپنی به اسامی زیر وجود دارند:

(نوع وحشی):Pharach-1

 این پرنده رنگ های پر مخلوط دارد. همراه با رنگ های سیاه و سایه های مختلف که تفوق رنگ قهوه ای اند.در بلدرچین نر صورت و گلو قهوه ای و گلو و قسمت بالای سینه دارچینی  است. در بلدرچین ماده نیز صورت و گلو قسمت بالای سینه دارچینی روشن با خال های سیاه است در حالی که قسمت پایینی سینه خرمائی رنگ است.

:Biritish range -2

نوعی از بلدرچین با پرهای سیاه رنگ است  که در آن به طور مشابه پیمان گدار شده اند.

English white-3

نوعی بلدرچین با پرهای سفید و یا همراه با قسمت های سیاه

Manchurin golden-4

پرنده هایی به رنگ طلایی یا می توان گفت گندمی رنگ اند.

Tuxedo-5

این نوع بلدرچین از نوع بلدرچین دو  رنگ است .سطح گردن و صورت و شکم سفید و بقیه قسمت ها سیاه نظیرparach  است.

تغذیه بلدرچین

ترتیب جیره بلدچین:

سن

ذرت%

جو%

سویا%

پودر ماهی%

سبوس گندم%

پودر استخوان %

نمک%

۱تا۴۴روزگی

۵۲

۵

۲۳

۱۳

۵

۷/۱

۳/۰

۴۵تا۱۰۰روزگی

۴۸

۷

۲۲

۱۱

۹

۷پ۱

۳/۰

جدول زیر وزن پرنده را در هفته های مختلف و میزان دان مصرفی را نشان می دهد.

میزان دان مصرفی در هفته بر حسب گرم

وزن پرنده بر حسب گرم

هفته ها

۶۰

۹۵

۱۰۰

۱۱۰

۱۱۵

۱۲۵

۸-۶

۵۲

۱۰۲

۱۴۴

۱۹۶

۲۳۶

۱

۲

۳

۴

۵

۶

تخم بلدرچین یک بمب ویتامینی و تغذیه‌ای است! اگر در بین مواد غذایی به دنبال ماده‌ای باارزش و سالم هستید، توصیه می‌کنیم تخم بلدرچین مصرف کنید. خواص و فواید استفاده و مصرف آن در ادامه مطلب توضیح داده شده است.

تخم بلدرچین نسبت به تخم مرغ، ۵ برابر فسفر، ۷ برابر آهن، ۶ برابر ویتامین B۱۲ و ۱۵ برابر ویتامین B۲ دارد (هرچند اندازه یک تخم مرغ حدود ۵ برابر تخم بلدرچین است).
تخم بلدرچین منبع غنی اسید چرب امگا ۳ است که برای تقویت هوش و حافظه بسیار مفید است. کلسترول در تخم بلدرچین نسبت به تخم مرغ بسیار کمتر است.

گفته شده که چون بلدرچین در برابر بیماری‌های مختلف بسیار مقاوم‌تر از مرغ است، پرورش آن بدون استفاده از دارو و آنتی بیوتیک انجام می‌شود، بنابراین گوشت و تخم بلدرچین محصولی کاملاً ارگانیک و سالم است که ذخیره داروئی مضری برای مصرف کننده در بافت خود ندارند.

هشت خاصیت تخم بلدرچین

۱- تخم بلدرچین باعث ایجاد متابولیسم بهینه در سلول های بدن می‌شود و بهترین نوع پروتئین و چربی را دارد.
۲- تخم بلدرچین برای با هوش شدن جنین در دوران بارداری بسیار مؤثر است.
۳- تخم بلدرچین موجب بهبود اشتها در اطفال کم اشتها شده و مناسب برای سنین رشد کودکان و نوجوانان است.
۴- تخم بلدرچین به تنظیم سیکل خواب کمک می کند.
۵- تخم بلدرچین سبب افزایش مقاومت کلی بدن می شود.
۶-تخم بلدرچین در تنظیم سیستم عصبی، قلبی و گوارشی و درمان بیماری تشنج مؤثر است.
۷-تخم بلدرچین برای افراد مسن بسیار مفید است و سبب استحکام عضلات و استخوان‌ها می شود.
۸- تخم بلدرچین حساسیت ایجاد نمیکند.

جنبه‌های دارویی و درمانی تخم بلدرچین

۱- تخم بلدرچین برای درمان بیماری‌های کبدی، کلیوی، کم خونی، آسم، سل، استرس و بازسازی بدن پس از جراحی یا زایمان توصیه می شود.
۲-مصرف تخم بلدرچین در مادران شیرده باعث منظم شدن سیستم عصبی، قلبی و گوارشی بدن و افزایش شیر می شود.
۳-مصرف تخم بلدرچین به دلیل حجم کم و میزان بالای پروتئین آن برای ورزشکاران بخصوص بدنسازان عزیز توصیه میشود.
۴- تخم بلدرچین به دلیل کامل بودن و نداشتن هیچ تأثیر سوئی بر شیر خواران به عنوان بهترین مکمل دوران شیردهی توصیه می شود.
۵- ماسک سفیده تخم بلدرچین همراه عسل (برای پوستهای چرب و زرده با عسل برای پوست های خشک) باعث طراوت و شادابی و رفع چین و چروک و لکه های پوست می شود.

فواید تخم بلدرچین برای افراد میانسال و بالای ۴۰ سال
جذب ویتامین های بدن با افزایش سن بسیار کم میشود از این رو مصرف تخم بلدرچین به افراد بالای ۴۰ سال، برای بالا بردن مواد معدنی و ویتامین های بدن و جلوگیری از کارافتادگی زودرس و پیشگیری از سرطان توصیه می شود.

تخم بلدرچین در افراد پیر و مسن سبب تجدید قوای از دست رفته خواهد شد. در چین و ژاپن، بچه‌ها هر روز قبل از رفتن به مدرسه یک تخم بلدرچین می‌خورند.

مهندس امیر باقی زاده

فروش کلی و جزئی تخم بلدرچین

Quail1.ir

بلدرچين ها حيواناتي پرطاقت، نيرومند و خوش بنيه بوده و مي توانند در محيط هاي مختلف.با محدوديت هاي منطقي آدابته شوند. بلدرچين ها پرندگاني هستند كه سريعآً رشد كرده و در عرض حدود ۶ هفته به بلوغ مي رسند. وزن پرنده بالغ به شرح زير است: بلدرچين نر ۱۲۰  تا۱۵۰ گرم بلدرچين ماده ۱۵۰ تا ۱۸۰ گرم پرورش بلدرچين از سال ۱۹۰۰ ميلادي در كشور ژاپن براي تهيه گوشت و تخم رايج بوده است. بلدرچين ها تخم زيادي توليد مي كنند. بلدرچين ماده ۲۶۰ عدد تخم در اولين سال تخم گذاري خود مي گذارد روي همين اصل بلدرچين ها كثير…

بازبینی کلی

امتیاز کاربر: 2.85 ( 1 امتیازات)
0

درباره‌ Fooda

وبسایت فودا، ﮐﺎﻣﻠﺘﺮﯾﻦ ﻣﺮﺟﻊ ﺩﺍﻧﻠﻮﺩ ﺭﺍﯾﮕﺎﻥ ﮔﺰﺍﺭﺷﮑﺎﺭ ﺁﺯﻣﺎﯾﺸﮕﺎﻩ و تهیه ﮔﺰﺍﺭﺵ ﮐﺎﺭﺁﻣﻮﺯﯼ، پروژه اصول طراحی ، گزارش عملیات صنایع غذایی ، ﻣﻘﺎﻟﻪ، ﺳﻤﯿﻨﺎﺭ، کاربینی ، ﺑﺮﺍﯼ ﺩﺍﻧﺸﺠﻮﯾﺎﻥ ﺻﻨﺎﯾﻊ ﻏﺬﺍﯾﯽ foodvar@yahoo.com ﺑﺎ ﺗﺸﮑﺮ ﻣﺪﯾﺮﯾﺖ ﺳﺎﯾﺖ

جوابی بنویسید

ایمیل شما نشر نخواهد شدخانه های ضروری نشانه گذاری شده است. *

*