خانه / مقالات / اصطلاحات صنایع غذایی / اصطلاحات صنایع غذایی با حرف C
اصطلاحات صنایع غذایی با حرف C
اصطلاحات صنایع غذایی با حرف C

اصطلاحات صنایع غذایی با حرف C

اصطلاحاتی که با حروف ( C ) آغاز میشوند

همه اصطلاحاتی که با حرف [ C ] آغاز می شوند “۲۱۴” اصطلاح با حرف [ C ] آغاز می شوند

اصطلاح انگلیسی ca sal

اصطلاح فارسی مخلوط کازئین و لاکتالبومین

مفهوم اصطلاح مخلوطی از کازیین و لاکتالبومین که در فراورده های صنایع مختلف غذایی نظیر شیر و گوشت استفاده و باعث بهبودی بافت و طعم و مزه محصول نهایی میشود.

اصطلاح انگلیسی ca sec

اصطلاح فارسی کازئینات کلسیم

مفهوم اصطلاح نام تجاری کازئینات کلسیم که در صنایع غذایی مختلف استفاده می شود.

اصطلاح انگلیسی cabbage

اصطلاح فارسی کلم پیچ

مفهوم اصطلاح گیاهی است دو ساله از خانواده چلیپاییان که دارا ی برگهای پیچیده به دور هم است.

اصطلاح انگلیسی cadaverine

اصطلاح فارسی کاداورین

مفهوم اصطلاح ترکیبی است آمینه، غیر فرار، غیر حلقوی با فرمول شیمیایی NH2-(CH2)5 NH2 که از حذف عامل کربوکسیل اسیدآمینه لیزین بر اثر آنزیم دکربوکسیلاز به وجود میآید.

اصطلاح انگلیسی caffeine

اصطلاح فارسی کافئین

مفهوم اصطلاح اصلیترین آلکالوئید قهوه و چای است. تا ۴ درصد برگ خشک چای را کافئین تشکیل میدهد. ۸۰ درصد این ماده در موقع دم کردن وارد نوشابه چای میشود و مقدار آن دردم کرده چای به طور متوسط برابر ۰/۰۳ درصد است.

اصطلاح انگلیسی calciferol

اصطلاح فارسی کالسیفرول

مفهوم اصطلاح یکی از ویتامینهای قابل حل در چربی است که منشا گیاهی دارد و از تابش پرتو فرابنفش بر ارگوسترول به دست میآید. کمبود آن باعث نرمی استخوان میشود.

اصطلاح انگلیسی calcification

اصطلاح فارسی آهکی شدن

مفهوم اصطلاح سخت شدن در اثر رسوب نمکهای کلسیم و منیزیم.

اصطلاح انگلیسی calcium propionate

اصطلاح فارسی پروپیونات کلسیم

مفهوم اصطلاح نمک کلسیم اسید پروپیونیک است که به عنوان ماده ضد قارچ در محصولات غذایی مثل نان استفاده میشود.

اصطلاح انگلیسی calcium stearate

اصطلاح فارسی استئارات کلسیم

مفهوم اصطلاح نمک کلسیم اسید استئاریک است که از کلوخه شدن مواد پودری جلوگیری میکند.

اصطلاح انگلیسی calorie

اصطلاح فارسی کالری

مفهوم اصطلاح واحد اندازه گیری حرارت است و مقدار آن برابر با انرژی حرارتی مورد نیاز برای گرم کردن یک گرم آب ۱۵ درجه به ۱۶ درجه سانتی گراد و هزار برابر ان یک کیل کالری و کالری بزرگ نامیده میشود.

اصطلاح انگلیسی calorimetry

اصطلاح فارسی حرارت سنجی

مفهوم اصطلاح اندازه گیری حرارت ایجاد شده در بدن یا از سوختن غذا که به طور مستقیم و غیر مستقیم انجام می شود.

اصطلاح انگلیسی can body

اصطلاح فارسی بدنه قوطی

مفهوم اصطلاح قسمت استوانه ای قوطی کنسرو که با درز جانبی ایجاد شده.

اصطلاح انگلیسی can body maker

اصطلاح فارسی قوطی ساز

مفهوم اصطلاح دستگاهی که قسمت بدنه قوطی کنسرو را شکل میدهد و نهایتا درز جانبی بدنه را پرس و لحیم میکند.

اصطلاح انگلیسی can factory end

اصطلاح فارسی ته قوطی

مفهوم اصطلاح در صنایع غذایی به ته قوطیهایی کنسرو که در کارخانه قوطی سازی نصب و درز بندی میشود گفته میشود.

اصطلاح انگلیسی can false seam

اصطلاح فارسی درز معیوب قوطی

مفهوم اصطلاح نقیصه ای در درز قوطی که قلاب در و قلاب بدنه در تماس هستند ولی در همدیگر درگیر یا قفل نشده اند.

اصطلاح انگلیسی can flipper

اصطلاح فارسی قوطی کم خلاء

مفهوم اصطلاح به قوطی هایی از کنسرو اطلاق میشود که به اندازه کافی خلا در آنها ایجاد نشده و لذا دو سر قوطی صاف است ولی با ضربه و یا فشار دادن یا تغییر در دما و فشار محیط خارج قوطی متورم میشود و مجددا با فشار دادن دست به حالت اول بر میگردد.

اصطلاح انگلیسی can initial temperature

اصطلاح فارسی دمای اولیه قوطی

مفهوم اصطلاح به متوسط دماهای نقاط سرد قوطی یا شیشه کنسرو قبل از استریل کردن در اتوکلاو گویند.

اصطلاح انگلیسی candied fruit

اصطلاح فارسی میوه آب نباتی

مفهوم اصطلاح این محصول را با جا به جا کردن آبمیوه و محلول شکر در میوه تولید میکنند

اصطلاح انگلیسی can lid

اصطلاح فارسی در قوطی

مفهوم اصطلاح pakers end

اصطلاح انگلیسی can liner

اصطلاح فارسی آستر قوطی

مفهوم اصطلاح در کنسرو سازی به پوشش داخل قوطی گفته میشود که از تماس غذا با ورق قوطی جلوگیری میکند

اصطلاح انگلیسی cannery

اصطلاح فارسی کارخانه کنسروسازی

مفهوم اصطلاح کارخانه یا محلی که در آن مواد غذایی در قوطی یا شیشه بسته بندی شده و به گونه ای فرایند میشود که مدتی سالم باقی بماند

اصطلاح انگلیسی canner s end

اصطلاح فارسی در قوطی کنسرو

مفهوم اصطلاح open top can

اصطلاح انگلیسی canning

اصطلاح فارسی قوطی کردن

مفهوم اصطلاح پر کردن قوطی یا شیشه از مواد غذایی و پاستوریزه یا استریل کردن آن را گویند

اصطلاح انگلیسی caper

اصطلاح فارسی کپر

مفهوم اصطلاح درختچه ای خاردار است از جنس capparis و در نواحی مدیترانه یافت میشود از جوانه های گل آن برای ترشی استفاده میشود

اصطلاح انگلیسی cappy flavor

اصطلاح فارسی طعم مقوایی

مفهوم اصطلاح carboard flover

اصطلاح انگلیسی capsid

اصطلاح فارسی کپسید

مفهوم اصطلاح پوشش پروتینی ویروس ها

اصطلاح انگلیسی capsomere

اصطلاح فارسی کپسومر

مفهوم اصطلاح واحد ساختمانی پروتئین پوششی ویروس ها

اصطلاح انگلیسی capsule

اصطلاح فارسی پوشینه

مفهوم اصطلاح در میکروب شناسی به قشر لعابی که بعضی از باکتری ها به صورت لایه ای فشرده در خارج از دیواره سلولی ترشح میکند در صنایع غذایی به پوشش لعابی یا صمغی گفته میشود که مواد غذایی یا اجزای تشکیل دهنده آنها را در آن قرار میدهند

اصطلاح انگلیسی caramel

اصطلاح فارسی کارامل

مفهوم اصطلاح ماده ای قهوه ای رنگ متشکل از ترکیبات متعددی که با حرارت دادن خشک ساکاروز یا سایر قند های ساده به دست می آید

اصطلاح انگلیسی caramelization

اصطلاح فارسی کاراملیزه شدن

مفهوم اصطلاح حرارت دادن قند های احیا کننده که منجر به قهوه ای و سیاه شدن قند میشود و ماده کارامل که حاوی رنگ های ملانوئیدی و طعم های مطبوع است تولید میشود

اصطلاح انگلیسی caraway

اصطلاح فارسی زیره سبز

مفهوم اصطلاح گیاهی دو ساله از تیره جعفری که دانه آن دارای عطر و طعم خاص است در غذا به عنوان ادویه استفاده میشود

اصطلاح انگلیسی caraway seed

اصطلاح فارسی تخم زیره

مفهوم اصطلاح بذر گیاه زیره است که انواع سیاه و سبز آن موجود است

اصطلاح انگلیسی carbohydrate

اصطلاح فارسی کربوهیدرات

مفهوم اصطلاح دسته ای از ترکیبات موجود در مواد غذایی که به طور عمده از عناصر کربن، هیدروژن و اکسیژن درست شده است برخی از آنها مثل نشاسته و ترکیبات قندی بخش مهمی از انرژی مورد نیاز انسان را تامین میکنند

اصطلاح انگلیسی carbon dioxide deprivation

اصطلاح فارسی محدودیت دی اکسید کربن

مفهوم اصطلاح خسارتی است که در اثر پایین بودن بیش از حد دی اکسید کربن در هوای انبار و سردخانه به میوه و سبزی وارد میشود

اصطلاح انگلیسی carbon dioxide injury

اصطلاح فارسی آسیب دی اکسید کربن

مفهوم اصطلاح خسارتی که در اثر زیاد بودن درصد دی اکسد کربن در هوای انبار و سردخانه به میوه و سبزی وارد میشود

اصطلاح انگلیسی carbonated beverage

اصطلاح فارسی نوشابه گازدار

مفهوم اصطلاح در گذشته آب های معدنی که دارای گاز دی اکسید کربن بودند گفته میشد امروزه به نوشابه هایی که گاز دی اکسید کربن به آنها افزوده اند نیز اطلاق میشود

اصطلاح انگلیسی carcase

اصطلاح فارسی لاشه

مفهوم اصطلاح به بدن حیوان ذبح شده گفته میشود.

اصطلاح انگلیسی carcinogen

اصطلاح فارسی سرطان زا

مفهوم اصطلاح به هر ماده ای که سرطان ایجاد میکند گفته میشود.

اصطلاح انگلیسی cariogenic

اصطلاح فارسی پوساننده دندان

مفهوم اصطلاح ترکیباتی چون شکر و دیگر کربوهیدراتهایی که در اثر تخمیر در دهان تولید اسید میکنند و باعث پوسیدگی دندان میشود.

اصطلاح انگلیسی carmosin

اصطلاح فارسی کارموزین

مفهوم اصطلاح نوعی ماده رنگی مصنوعی قرمز رنگ است که برای آب میوه ها و نوشابه ها استفاده میشود.

اصطلاح انگلیسی carotene

اصطلاح فارسی کاروتن

مفهوم اصطلاح ترکیبی است زرد مایل به نارنجی از خانوده کاروتنوئیدها با فرمول بسته C40H56 که پیش ساز ویتامین E است و به مقدار فراوان در سبزیهای برگی که با رنگ سبز تیره و یا سبزیهای زرد تیره مانند هویج یافت میشود.

اصطلاح انگلیسی carotenoids

اصطلاح فارسی کاراتنوئید

مفهوم اصطلاح رنگیزه های نارنجی، قرمز و زرد که در هویج و سبزیها و میوه ها وجود دارد و برخی از آنها پیش ساز ویتامین A است.

اصطلاح انگلیسی carrageenan

اصطلاح فارسی صمغ کاراجینان

مفهوم اصطلاح صمغ استخراج شده از جلبک دریایی Chondrous crispus و هترو پلی ساکاریدی است به وزن مولکولی ۱۰۰۰۰۰ تا ۸۰۰۰۰۰ که دارای گروههای سولفاته است.

اصطلاح انگلیسی case-hardening

اصطلاح فارسی سطح سختی

مفهوم اصطلاح پدیده ای که هنگام خشک کردن مواد غذایی شیرین جامد با هوای گرم و خشک به وجود میآید و علت آن سرعت بیشتر تبخیر سطحی نسبت به سرعت انتقال رطوبت داخل به سطح است. نتیجه آن انتقال مواد قندی و تشکیل قشر نازک سخت و غیر قابل نفوذی در سطح مواد غذایی است که از ادامه تبخیر و خشک شدن جلوگیری میکند.

اصطلاح انگلیسی casein

اصطلاح فارسی کازئین

مفهوم اصطلاح پروتئین عمده و مرکب شیر که فسفو پروتئین است.

اصطلاح انگلیسی casein adhesive

اصطلاح فارسی چسب کازئینی

مفهوم اصطلاح چسبی که از پروتئین کازئین شیر گاو برای بسته بندیها و چسباندن درست میشود.

اصطلاح انگلیسی caseinate

اصطلاح فارسی کازئینات کلسیم

مفهوم اصطلاح نمک کازئین با قلیاها مانند کازئینات کلسیم یا کازئینات سدیم.

اصطلاح انگلیسی castor oil

اصطلاح فارسی روغن کرچک

مفهوم اصطلاح روغنی است که از دانه های گیاه کرچک با نام علمی Reciunus commonis استخراج میشود و حاوی گلیسریل استرهای رسینولئیک اسید است.

اصطلاح انگلیسی catabolism

اصطلاح فارسی زیست سوزی

مفهوم اصطلاح واکنشهای که باعث شکسته شدن ترکیبات آلی در سلول زنده میشود و معمولا انرژی زا هستند.

اصطلاح انگلیسی catalyst

اصطلاح فارسی واکنش یار

مفهوم اصطلاح ماده ای که به مقدار کم قادر به تحریک و تشدید واکنش شیمیایی است بدون اینکه خود متحمل تغییری بشود.

اصطلاح انگلیسی catchup

اصطلاح فارسی کچاپ

مفهوم اصطلاح ketchup

اصطلاح انگلیسی catedrine

اصطلاح فارسی کاتدرین

مفهوم اصطلاح نوعی فلاونوئید که به آسانی باعث تغییر رنگ قهوه میشود.

اصطلاح انگلیسی cation

اصطلاح فارسی یون مثبت

مفهوم اصطلاح اتمی که دارای بار الکتریکی مثبت است و به سمت قطب منفی یا کاتد حرکت میکند.

اصطلاح انگلیسی cauliflower

اصطلاح فارسی گل کلم

مفهوم اصطلاح گیاهی است دوساله از خانواده cruciferae با نام علمی Brassica oleracea که از گلهای فشرده و سفید و ساقه های گل آن استفاده میشود.

اصطلاح انگلیسی caustic soda

اصطلاح فارسی سود سوزاور

مفهوم اصطلاح ترکیب هیدروکسید سدیم است که برای تمیز کردن وسایل صنایع لبنیات هم به کار گرفته میشود.

اصطلاح انگلیسی caviar

اصطلاح فارسی خاویار

مفهوم اصطلاح تخم ماهی ازون برون، فیل ماهی و ماهیهای خاویاری دیگر که در کشورهایی چون ایران و روسیه تولید میشود.

اصطلاحاتی که با حروف ( C ) آغاز میشوند همه اصطلاحاتی که با حرف [ C ] آغاز می شوند "۲۱۴" اصطلاح با حرف [ C ] آغاز می شوند اصطلاح انگلیسی ca sal اصطلاح فارسی مخلوط کازئین و لاکتالبومین مفهوم اصطلاح مخلوطی از کازیین و لاکتالبومین که در فراورده های صنایع مختلف غذایی نظیر شیر و گوشت استفاده و باعث بهبودی بافت و طعم و مزه محصول نهایی میشود. اصطلاح انگلیسی ca sec اصطلاح فارسی کازئینات کلسیم مفهوم اصطلاح نام تجاری کازئینات کلسیم که در صنایع غذایی مختلف استفاده می شود. اصطلاح انگلیسی cabbage اصطلاح فارسی کلم پیچ مفهوم…

بازبینی کلی

امتیاز کاربر: اولین نفر باشید!
0

درباره‌ Fooda

وبسایت فودا، ﮐﺎﻣﻠﺘﺮﯾﻦ ﻣﺮﺟﻊ ﺩﺍﻧﻠﻮﺩ ﺭﺍﯾﮕﺎﻥ ﮔﺰﺍﺭﺷﮑﺎﺭ ﺁﺯﻣﺎﯾﺸﮕﺎﻩ و تهیه ﮔﺰﺍﺭﺵ ﮐﺎﺭﺁﻣﻮﺯﯼ، پروژه اصول طراحی ، گزارش عملیات صنایع غذایی ، ﻣﻘﺎﻟﻪ، ﺳﻤﯿﻨﺎﺭ، کاربینی ، ﺑﺮﺍﯼ ﺩﺍﻧﺸﺠﻮﯾﺎﻥ ﺻﻨﺎﯾﻊ ﻏﺬﺍﯾﯽ foodvar@yahoo.com ﺑﺎ ﺗﺸﮑﺮ ﻣﺪﯾﺮﯾﺖ ﺳﺎﯾﺖ

جوابی بنویسید

ایمیل شما نشر نخواهد شدخانه های ضروری نشانه گذاری شده است. *

*